Κατηγορίες
Basket

Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Προμηθέας και προετοιμάζεται για το Top16

Χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, κυρίως στην άμυνα, ο Προμηθέας υπερασπίστηκε την έδρα του, απέναντι στην ουραγό του Α’ ομίλου, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα στο EuroCup.

Οι Αχαιοί επικράτησαν με 82-77 της Ουλμ, για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης, βελτιώνοντας σε 6-2 το ρεκόρ τους. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί με την έβδομη ήττα τους «βυθίστηκαν» ακόμη περισσότερο.

Η προβληματική άμυνά του Προμηθέα και τα πολλά λάθη (13), έφεραν σε δύσκολη θέση του Αχαιούς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βλέποντας την Ουλμ να επιστρέφει κάθε φορά που η ελληνική ομάδα επιχειρούσε ένα ξέσπασμα. Τρία λεπτά πριν τη λήξη, μάλιστα, ο Ντράγκιτς φρόντισε να μειώσει και πάλι σε απόσταση… αναπνοής για τους Γερμανούς, γράφοντας το 74-72. Ωστόσο, ένα μίνι σερί 5-0 από πλευράς Προμηθέα (τρίποντο Κασελάκη, δίποντο Έλις), διαμόρφωσε το 79-72 στο 38΄, δίνοντας ένα κομβικό προβάδισμα στην ομάδα του Μάκη Γιατρά.

Και πάλι όμως οι κακές επιλογές του Προμηθέα έδωσαν ελπίδες «διπλού» στην Ουλμ, η οποία με… γκολ φάουλ του Ομπστ και 2/2 βολές του Τζέρετ, μείωσε εκ νέου σε 80-77 στα 31΄΄ για τη λήξη της αναμέτρησης. Η ψυχραιμία του Κασελάκη, πάντως, από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στα 6΄΄ «σφράγισε» την επιτυχία του Προμηθέα, γράφοντας το τελικό 82-77.

Κορυφαίος των Αχαιών ο Ολεξάντρ Λίποβι με 16 πόντους και 4/9 τρίποντα, ο Λεωνίδας Κασελάκης πρόσθεσε 14, ενώ ο Οκτάβιους Έλις «γέμισε» τις ρακέτες με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την Ουλμ, που τα… έσπασε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (10/20) και υπέπεσε σε 16 λάθη, ξεχώρισε ο Αντρέας Ομπστ με 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 42-40, 58-58, 82-77

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected