Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση με δεύτερη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που σημείωσε τη δεύτερη νίκη του κόντρα στη Βέροια, αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 2-1 της “Βασίλισσας” χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του 19χρονου Πήλιου στο 90+4′, σε ένα ματς που οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους.

Για τους γηπεδούχους, βασικός τερματοφύλακας αγωνίστηκε ο Βασίλης Τσιμόπουλος, που επέστρεψε φέτος στην Ημαθία μετά τη θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης, όπως επίσης και ο Μανιώτης, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την U19 του ΠΑΟΚ.

Για τον ΠΑΣ, εκτός του Πήλιου, θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Λιάσος και Ξύδας.

Τα πρώτα 20 λεπτά ήταν αναγνωριστικά στο σημερινό παιχνίδι, με τη Βέροια να αναγκάζεται να κάνει την πρώτη της αλλαγή, καθώς ο τραυματίας Στάμου πέρασε εκτός για να δώσει τη θέση του στον Μουρατίδη.

Στο 37′ ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Οικονομόπουλος πέρασε δύο αντιπάλους, έβγαλε στον Παμλίδη και αυτός σούταρε, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο αμυντικό και ξεγέλασε τον Τσιμόπουλο,

Η Βέροια όμως αντέδρασε άμεσα και τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε με τον Μεληκιώτη,  μετά από κλέψιμο του Σιμόνι και πάσα στον σκόρερ της “Βασίλισσας”.

Στο 54′ η Βέροια είχε μια καλή στιγμή με τον Χαντζάρα, η μπάλα όμως κόντραρε σε αντιπάλους ενώ στο 65′ ο ΠΑΣ είχε σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Τσιμόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Παμλίδη.

Στο 88′ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες καθώς τραυματίστηκε ο Μουχάλης και είχαν πραγματοποιηθεί και οι τρεις αλλαγές.

Στο 93′ ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παμλίδη από τον Αλέξανδρο Ζούρκο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Πήλιος για να “γράψει” το τελικό 1-2.

Συνθέσεις

ΝΠΣ Βέροια : Τσιμόπουλος, Ζούρκος Α., Στάμου (23′ λ.τ. Μουρατίδης), Μανιώτης, Μουχάλης, Μπλέτσας, Ταΐρης, Μεληκιώτης (54′ Πέντα), Χαντζάρας (73′ Πασάς), Σκαθαρούδης, Σιμόνι.

ΠΑΣ Γιάννινα : Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Σκόνδρας, Ζιούλης, Λιάσος, Πίτου Γκαρσία (70′ Σιόντης), Νάουμετς (7′ Ράντοβατς), Λεό, Ξύδας (89′ Λώλης), Παμλίδης.

*φωτ. από τη σελίδα της Βέροιας στο FB

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected