Κατηγορίες
Super League 2

Το ντέρμπι των Απολλωνιστών είχε…Λαρισινό χρώμα!

Μεγάλη νίκη για τον Απόλλωνα Λάρισας, που επικράτησε με 1-0 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και την προσπέρασε στην ισοβαθμία πλέον της SL2

Όπως αναφέρει το a-sports.gr, ο Απόλλων Σμύρνης υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στην Σούπερ Λίγκα 2, καθώς το σοκ με την ΑΕ Καραϊσκάκης στη Ριζούπολη είχε και συνέχεια…

Οι «κυανόλευκοι» του Νίκου Παπαδόπουλου έχασαν και την Κυριακή (15/12) στο γήπεδο της Φιλιππούπολης από τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0 και σε τριπλή ισοβαθμία στους 17 πόντους στη δεύτερη θέση κατρακύλησαν τέταρτοι, αφού υστερούν με τις δύο ομάδες που τους νίκησαν μέσα σε μία εβδομάδα, δηλαδή τους Θεσσαλούς και τους Αρτινούς! Κι όλα αυτά ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πλέον στο +4 μόνος στην κορυφή της SL2 μετά από 9 αγωνιστικές.

Η επικράτηση της ομάδας του Άριαν Μπελά είναι πολύ μεγάλη και δίκαιη, καθώς μπήκε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στη συνέχεια κράτησε το αποτέλεσμα χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη πίεση από τους φιλοξενούμενους.

Ο Απόλλων Σμύρνης από την άλλη ξεκίνησε υποτονικά την αναμέτρηση και ξύπνησε μόνο στο τελευταίο 5λεπτο του α’ ημιχρόνου, στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν πιο κινητικός, αλλά ο τρόπος ανάπτυξης του «φώναζε» από χιλιόμετρα ότι δεν θα τον οδηγήσει… πουθενά. Με σύστημα ανάπτυξης τις… γιόμες η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απλά… πνίγηκε στον Πηνειό και έφυγε με άδεια χέρια, καταγράφοντας σε όλο το 90λεπτο μόλις δύο καλές στιγμές της προκοπής.

Το γκολ, που έκρινε το ματς και χάρισε το «χρυσό» τρίποντο στον Απόλλωνα Λάρισας πέτυχε ο Σιφναίος στο 18’ με εξ επαφής πλασέ όταν όλη η άμυνα των φιλοξενούμενων ολιγώρησε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι κάλλιστα θα μπορούσαν να βρεθούν με προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά στο 23’ ο Σιφναίος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ σε μια οριακή φάση, που εύκολα θα μπορούσε και να μην είχε υποδειχθεί…

Πάντως, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» από το 70’ και μετά έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει και να φέρει έστω το ματς στα ίσια απέναντι στους ψυχωμένους γηπεδούχους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν και το ροκάνισμα του χρόνου προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους (θεμιτό).

Και φανταστείτε ότι όλα αυτά συνέβησαν αν και ο Παπαδόπουλος άλλαξε τα 6/11 στο βασικό σχήμα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» σε σχέση με την αναμέτρηση και την ήττα από την Α.Ε. Καραϊσκάκης! Ο Απόλλων Σμύρνης, όμως, δείχνει ότι έχει μεγάλο πρόβλημα και ναι πλέον είναι λογικό οι διοικούντες να ψάχνονται για την επόμενη ημέρα, όταν φώναζαν καιρό τώρα και δυστυχώς επιβαβαιώνονται, καθώς έδωσαν την ομάδα με λευκή επιταγή στον έμπειρο κόουτς…

Ο Απόλλων Σμύρνης με αυτή την εικόνα δεν δείχνει ικανός να πετύχει τον στόχο της ανόδου. Με τόσα λάθη σε όλες τις γραμμές και χωρίς ψυχολογία (είναι φανερό) δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει όσο κι αν υπάρχει ακόμα χρόνος και παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα θα παιχθεί στα πλέι οφ… Γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση ως προς τις κακές εμφανίσεις.

Συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Γκέκας, Γκουστάβο (53’ Καμπέρης), Σουλιώτης, Σκούπρα, Χατζής, Μπαστακός (63’ Καρατάσιος), Λίταινας, Ναζίμ, Κουρτεσιώτης, Καρρίκι, Σιφναίος (82’ Τασιούλης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Λαρέα, Βιτλής, Ζησόπουλος, Κύργιας, Αγρόδημος, Μπλάζιτς (53’ Μαρκόφσκι), Πατράλης (70’ Παυλίδης), Γιαννιτσάνης (61’ Μπαστιάνος), Μπεντινέλι, Βουό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected