Κατηγορίες
Basket

Τι κι αν έπαιζε χωρίς κόσμο ο Παναθηναϊκός;

Μια πολύ μεγάλη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρά την απουσία του κόσμου, λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε από την Ευρωλίγκα και έχοντας τον Καλάθη εκτός σχεδόν σε ολόκληρο το τέταρτο δεκάλεπτο λόγω φάουλ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επικρατήσει της Φενέρμπαχτσε με 81-78, και να φτάσει στις 9 νίκες στην διοργάνωση.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έντονα στο φινάλε από τον ισχυρό του άνδρα. Δημήτρη Γιαννακόπουλο που καθόταν στις court seats.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε για την 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, επικρατώντας με 81-78 και έφτασε αισίως τις 9 νίκες, κάνοντας όνειρα ακόμα και για… πλεονέκτημα έδρας. Η Φενέρμπαχτσε έμεινε στο 5-9 και πλέον χρειάζεται ένα μίνι-θαύμα για να αντιστρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης.

Το “τριφύλλι” έφτασε να προηγείται ακόμα και με 13 πόντους, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση το δίδυμο των γκαρντ του, Νικ Καλάθη και Τζίμερ Φριντέτ, με τον πρώτο να τελειώνει τον αγώνα με 15 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ και τον δεύτερο με 22 πόντους, 3 κλεψίματα, 2 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ κομβικός στο β’ ημίχρονο ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με τους 10 πόντους και τα 6 ριμπάουντ. Παρόλα αυτά η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε και εκμεταλλευόμενη την απουσία του Καλάθη στην δ’ περίοδο (χρεώθηκε αρχικώς με 4ο φάουλ και 3′ πριν το φινάλε αποβλήθηκε με 5ο) και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι, χωρίς όμως να πετύχει την ανατροπή.

Οι “πράσινοι” εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (33 έναντι 26) αλλά και τα 11 επιθετικά ριμπάουντ που είχε και φυσικά το πολύ κακό ποσοστό των “καναρινιών” από τα 6,75 (μόλις 21,7%), την ώρα που οι θεωρητικά κομβικοί παίκτες της ομάδας, Ντε Κολό και Ουίλιαμς, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

το φιλμ του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected