Ποδόσφαιρο Κόσμος

Παραμένει καθηλωμένη η Άρσεναλ, 0-0 με Έβερτον (vid)

Άρσεναλ και Έβερτον αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη και είχε ελάχιστες καλές ευκαιρίες για γκολ.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν υπό το βλέμμα των νέων προπονητών τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Γκούντισον Παρκ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Οι Λονδρέζοι αγωνίστηκαν με πολλά νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα και αυτή ήταν η νεότερη ενδεκάδα της τα τελευταία 10 χρόνια με μέσο όρο ηλικίας 24 χρονών και 50 ημερών.

Το παιχνίδι πάντως παιζόταν κυρίως στο μισό της Άρσεναλ, με τους «Κανονιέρηδες» να προβληματίζουν σε ακόμα ένα παιχνίδι με την εικόνα τους, μη μπορώντας να απειλήσουν την εστία των «Ζαχαρωτών». Μάλιστα το πρώτο σουτ από τους παίκτες της Άρσεναλ ήρθε στο 44′ με τον Μαρτινέλι να μην βρίσκει στόχο από πλάγια θέση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πιο ζωηρά με μια καλή στιγμή για την Έβερτον, όταν στο 47′ η χαμηλή και επικίνδυνη σέντρα σουτ του Ριτσάρλισον πέρασε άουτ. Η Άρσεναλ, όμως απάντησε γρήγορα, καθώς στο 51′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Ομπαμεγιάνγκ με προβολή στο πίσω δοκάρι υποχρέωσε τον Πίκφορντ να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή απόκρουση με το ένα χέρι.

Ο καλός ρυθμός που πήγε να πάρει το παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ» στις αρχές του δευτέρου μέρους έπεσε αμέσως. Αντσελότι και Αρτέτα συνέχιζαν να κοιτάνε εμφανώς προβληματισμένοι από την εξέδρα με την εικόνα των νέων τους ομάδων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 40 λεπτά δεν συνέβη… το παραμικρό με το ματς να λήγει χωρίς τέρματα. Ισοπαλία που διατηρεί την Άρσεναλ στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και την Έβερτον λίγο πιο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Συνθέσεις

Έβερτον (Ντάνκαν Φέργκιουσον): Πίκφορντ, Σιντιμπέ, Χόλγκεϊτ, Μίνα, Ντιν, Ντέιβις, Ντελφ (72′ Κιν), Ιγουόμπι (11′ Τοσούν, 80′ Κεν), Σίγκουρντσον, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ Λιούιν.

Άρσεναλ (Φρέντι Λιούνγκμπεργκ): Λένο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τσέιμπερς, Νταβίντ Λουίζ, Σάκα, Τζάκα, Τορέιρα, Νέλσον, Σμιθ – Ρόου (67′ Γουίλοκ), Μαρτινέλι, Ομπαμεγιάνγκ (78′ Λακαζέτ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected