Αθλήματα

Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό η Ελλάδα

Μετά από μια τρομερή προσπάθεια, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης έφεραν την Ελλάδα μια ανάσα μακριά από την πρώτη της νίκη στο ATP Cup, οι Γερμανοί όμως έσβησαν 6 match point και πήραν τελικά την μεγάλη νίκη, σε ένα συγκλονιστικό super tie-break στο διπλό!

Όπως αναφέρει το tennisnews, η πολύ καλή ημέρα που είχαν τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και ο Μιχάλης Περβολαράκης, δεν ήταν αρκετή για να πάρει η Ελλάδα την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στο ATP Cup, αλλά και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα της Γερμανίας.

Θυμίζουμε πως η Γερμανία είχε προηγηθεί χάρη στη νίκη του Jan-Lennard Struff επί του Περβολαράκη, με 6-4, 6-1. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη σκυτάλη στη συνέχεια για την ελληνική ομάδα και με μια μαγευτική εμφάνιση επιβλήθηκε του Alexander Zverev με 6-1, 6-4 και ισοφάρισε.

Στο διπλό, που έκρινε τη νικήτρια ομάδα, οι Kevin Krawietz και Andreas Mies πανηγύρισαν τελευταίοι, επικρατώντας των Τσιτσιπά και Περβολαράκη με 3-6, 6-3, 17-15, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς.

Το ελληνικό δίδυμο έκανε πρώτο break στο παιχνίδι, για να πάρει τα τρία τελευταία games του 1ου σετ και να το κατακτήσει με 6-3. Οι Γερμανοί απάντησαν στα μέσα του 2ου σετ, όταν με break έκαναν το 4-2 και λίγο αργότερα ολοκλήρωσαν και εκείνοι το σετ στο 9ο game.

Στο super tie-break η ελληνική ομάδα έκανε φοβερό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 5-0, όμως οι Γερμανοί πρώτα μείωσαν σε 5-2 και αργότερα πήραν 3 πόντους στη σειρά, για να επιστρέψουν για τα καλά στο 6-5. Ακολούθησε μια συναρπαστική μάχη και το super tie-break πήρε μεγάλη παράταση, φτάνοντας τους 32 πόντους!

Η Ελλάδα είχε συνεχώς το μικρό προβάδισμα και έχασε συνολικά 6 match point, με τη Γερμανία να αποδεικνύεται “εφτάψυχη” και στο δεύτερο match point της να ολοκληρώνει το ματς, παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει πια μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, καθώς και ο στόχος της 2ης θέσης έχει χαθεί. Η Αυστραλία είναι η πρωτοπόρος του ομίλου με 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και ακολουθούν Καναδάς και Γερμανία (1-1), που θα αναμετρηθούν στην 3η αγωνιστική για τη 2η θέση. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στο 3ο και τελευταίο tie για εκείνη στο τουρνουά, τη γηπεδούχο και πρωτοπόρο του ομίλου, Αυστραλία, την Τρίτη στις 09:30 το πρωί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected