Super League 1

Πήρε το ζητούμενο με Αστέρα ο ΠΑΟΚ, “έλαμψε” και πάλι ο Λάζαρος Λάμπρου!

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, όπου “ψαχνόταν” στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και πήρε αυτό που ήθελε με τον Αστέρα. Πολλές φάσεις μέσω VAR, εξαιρετικός ο Λάμπρου που ήρθε από τον πάγκο.

Μολονότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν πατούσε και τόσο καλά στο γήπεδο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, βρήκε το πρώτο γκολ χάρη στη σκοπευτική δεινότητα του αρχισκόρερ της ομάδας Σφιντέρσκι, ο οποίος στο 29′ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη (1-0). Η φάση μάλιστα εξετάστηκε από το VAR προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Λημνίος ακούμπησε μπάλα στην εκτέλεση του φάουλ.

Η… δουλειά απλοποιήθηκε για τον ΠΑΟΚ στο 59′ οπότε ο Πέλκας πέτυχε το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου (2-0). Και σε αυτή τη φάση χρειάστηκε το μάτι του VAR για να διαπιστωθεί ότι ο άσος του ΠΑΟΚ δεν ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 64′ αρχικά δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για ανατροπή του Σουάρεθ στον Σφιντέρσκι, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής Σκουλάς πήρε πίσω την αρχική απόφαση σφυρίζοντας εν τέλει φάουλ εκτός περιοχής. Στην ίδια φάση πάντως αποβλήθηκε ο Σουάρεθ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 79′ ο Λημνιός συνεργάστηκε ωραία με τον Μίσιτς, ο οποίος πάσαρε στον Λάμπρου που με όμορφο πλασέ «έγραψε» το 3-0.

Το μόνο που πέτυχε ο Αστέρας μέχρι το τέλος του ματς ήταν να μειώσει (3-1) στο 84′ με τον Μαρκ Φερνάντεθ. Αρχικά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ωστόσο και πάλι παρενέβη το VAR. Ο Σκουλάς άλλαξε την αρχική απόφαση καταμετρώντας το γκολ, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (80′ Εσίτι), Αουγκούστο, Λημνιός, Πέλκας, (60′ Λάμπρου) Μίσιτς, Σφιντέρσκι (69′ Ακπομ).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Σουάρες, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Σίτο (60′ Ριέρα), Μπόρχα Φερνάντεθ (77′ Μπελόκ), Βαλιέντε, Μάρκο Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (69′ Πασαλίδης), Χαουρέγκι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected