Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Νίκη της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό με Ολυμπιακό

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας με 26-23 του Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στα πλαίσια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το e-handball, το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ η οποία κατάφερε να περιορίσει τις επιθετικές αρετές του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενη παράλληλα όλες του τις αδυναμίες στο έπακρο. Οι «ερυθρόλευκοι» κάθε φορά που έφταναν κοντά στο γκολ, «συναντούσαν» έναν εκπληκτικό Κοσάνοβιτς που μπλόκαρε κάθε προοπτική. Ο Αραμπατζής αστόχησε ελάχιστες φορές στον αιφνιδιασμό και η Ένωση έφτασε να προηγείται μέχρι και με έξι γκολ διαφορά (9-15). Παρόλα αυτά, στα τελευταία λεπτά το σύνολο του Γιώργου Ζαραβίνα πέτυχε τρία συνεχόμενα τέρματα και μείωσε σε 12-15.

Να σημειώσουμε ότι στο 18ο λεπτό ο Μπουνέτα δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από άσχημο μαρκάρισμα στον Τσίλη, ο οποίος επιχειρούσε να βγει στην αντεπίθεση, με τον Κροάτη ίντερ να κινδυνεύει να χάσει τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Πειραιώτες μπήκαν με το… πόδι στο γκάζι, μείωσαν την διαφορά στο γκολ και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης. Οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια ωστόσο είχαν διαφορετική άποψη, «φροντίζοντας» άμεσα να επαναφέρουν το προβάδισμά τους στα τρία τέρματα. Όσο και αν ο Ολυμπιακός έδειχνε διάθεση να κυνηγήσει την νίκη, οι «κιτρινόμαυροι» δεν του το επέτρεπαν, φτάνοντας στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 26-23.

Παρόλα αυτά τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα, εκεί που η ΑΕΚ καλείται να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα των γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 23-26

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-6, 5-7, 7-10, 9-13, 12-15 (ημχ.) 14-15, 15-19, 18-20, 20-23, 20-23, 23-26

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζαραβίνας): Σπίκιτς, Λέμος 5, Μάλλιος, Τζέριτς 1, Κανδύλας, Σανίκης 3, Μπάγιος 4, Όστοϊτς 2, Δεληχρήστος, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 2, Μιχαηλίδης, Τσίλης 2, Καρβάτσκι 1, Καραμπουρνιώτης, Τζηράς 3.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 9, Δομπρής, Μωραϊτης, Ζαμπούνης 1, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 1, Χιμένεθ 1, Φλορίδο 5, Γιάκομπσεν 5, Παπαδιονυσίου, Άρσιτς, Μπουνέτα, Γιόσμου, Κεδέρης 2, Κριτσιοτόϊου 2.

Διαιτητές: Μπέτμαν-Τζαφερόπουλος,  Δίλεπτα: 5-2, Πέναλτι: 3/4-3/4, Κόκκινη κάρτα: Μπουνέτα 17.36 (επικίνδυνο παιχνίδι)

Οι διαιτητές σημείωσαν στο φύλλο αγώνα: «Στο 17.36 του αγώνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο αθλητής της Β’ ομάδας Μάριν Μπουνέτα για επικίνδυνο παιχνίδι βάσει του κανονισμού 8.5. Το δελτίο του αθλητή δεν κρατείται».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected