Αθλήματα

Συνεχίζουν οι Έλληνες στην Αίγυπτο, στην 8άδα της Κύπρου η Παρετζόγλου

Αρκετές συμμετοχές Ελλήνων παικτών έχουμε αυτή την εβδομάδα στην Αίγυπτο μετά και την ολοκλήρωση του 2ου γύρου σήμερα, στα πλαίσια του Junior τουρνουά που πραγματοποιείται στην Γκίζα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, τα εισιτήρια για την φάση των “16” κέρδισαν στα κορίτσια η Χαρά Γραμματικάκη και στα αγόρια ο Βαγγέλης Κυπριώτης και ο Φίλιππος Αστρεινίδης.

Στο ταμπλό των κοριτσιών η Χαρά Γραμματικάκη συνεχίζει δυνατά την πορεία της, έπειτα από την δεύτερη νίκη που σημείωσε στην διοργάνωση, σε βάρος της Habiba Elgerby με 3-6, 6-2, 6-1.

Στα κορίτσια επίσης συμμετείχε και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου, η οποία ηττήθηκε στον 2ο γύρο από την Ρωσίδα, Serafina Shastova, με 6-4, 6-3. Η νεαρή αθλήτρια μας ήταν Νο.10 του ταμπλό.

Στα αγόρια, έχοντας χάσει μόλις σε 2 αναμετρήσεις μόλις 7 game, συνεχίζει το Νο.6 του ταμπλό ο Φίλιππος Αστρεινίδης. Στην τελευταία του μάχη, επιβλήθηκε με 6-3, 6-3, του Ιταλού Simone Vaccari.

Παρόμοια πορεία στο τουρνουά πραγματοποιεί και ο Βαγγέλης Κυπριώτης. Ο Έλληνας τενίστας που αγωνίζεται ως Νο.2, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα έφτασε στον 3ο γύρο, εκεί που τον περιμένει ο Πορτογάλος Pedro Liborio.

O Κυπριώτης στην σημερινή του αναμέτρηση, κέρδισε 6-1, 7-6 (6), τον Αιγύπτιο Adam Ibrahim.

Δυνατή προσπάθεια κατέβαλε και ο Φώτης-Ανδρέας Αντωνιάδης, ο οποίος έχασε στον 2ο γύρο από τον Adam Duda, με 7-5, 1-6, 0-6, ενώ την ήττα στους “32” δεν απέφυγε ούτε ο Αλέξανδρος Ζερβός, που είχε δύσκολο έργο κόντρα στο Νο.3 του ταμπλό Abd Elrahman Hassan, χάνοντας με 6-1, 7-6 (1).

Στην 8άδα της Κύπρου η Παρετζόγλου

Η Νικολέτα Παρετζόγλου πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στην 8άδα του Κυπριακού τουρνουά Herodotou Tennis Academy κάτω των 16 ετών.

Η Λάρνακα φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα το Herodotou Tennis Academy, διοργάνωση της Tennis Europe για παιδιά κάτω των 16 ετών, εκεί όπου συμμετέχει από το Νο.2 του κυρίως ταμπλό η Νικολέτα Παρετζόγλου.

Η νεαρή αθλήτρια μας έκανε το 2 στα 2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Στην πρεμιέρα της επικράτησε της Μεξικανής Maria Jose Hernandez Diaz, η οποία προερχόταν από τα προκριματικά, με το ανατρεπτικό 4-6, 6-1, 6-2.

Στην φάση των 16, η Παρετζόγλου βρέθηκε απέναντι στην Θέκλα Χριστοδούλου από την Κύπρο, κερδίζοντας την με 6-2, 4-6, 6-1.

Για μια θέση στην τελική 4άδα η Νικολέτα θα κοντραριστεί με την Γερμανίδα Clara Schoen Νο.6 του ταμπλό.

Επίσης η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε ακόμα μια σημαντική πρόκριση στο ταμπλό των διπλών. Συνεργάστηκε με την Σέρβα Leontina Stojanovic, πετυχαίνοντας επίσης 2 νίκες. Στην αναμέτρηση που έδωσαν στα προημιτελικά, επιβλήθηκαν με 6-3, 6-0, των Claudia Colombo από την Ιταλία και Maria Jose Hernandez Diaz.

Να σημειωθεί πως οι 2 τενίστριες είναι Νο.1 στο ταμπλό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected