Κατηγορίες
Basket

Με ηγέτη τον Νίκο Ζήση «διπλό» η ΑΕΚ στο Περιστέρι

Ο Νίκος Ζήσης επέστρεψε στο ελληνικό Πρωτάθλημα ύστερα από 15 χρόνια και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» επί του Περιστερίου (77-73) για το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League.

Ο 36χρονος γκαρντ σκόραρε (18 πόντοι με 6/8 βολές, 3/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα) και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του (5 ασίστ) σε ένα σημαντικό «διπλό» για την Ένωση.

Η ΑΕΚ με τη νίκη της ισοφάρισε την ήττα του πρώτου γύρου, ενώ αύξησε την διαφορά της από τους «κυανοκίτρινους» και τον Προμηθέα (που, επίσης, ηττήθηκε στην Ρόδο από τον Κολοσσό) στις δύο νίκες.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ένωση ήταν καλύτερη και πήρε το προβάδισμα στις λεπτομέρειες με το Περιστέρι να στηρίζεται αποκλειστικά στις ορέξεις του Γιανίκ Μορέιρα και τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλούς σκόρερ. Το 18-20 της 1ης περιόδου αποτέλεσε προοικονομία για όσα θα βλέπαμε στην συνέχεια. Στην 2η περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Καμία από τις δύο ομάδες δε μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, αμφότερες ήταν άστοχες και τα πολλά φάουλ έκοβαν συνεχώς τον όποιο ρυθμό προσπαθούσαν να δημιουργήσουν. Καράμπελας και Κάζινς μπήκαν στην εξίσωση για τους γηπεδούχους, ενώ για την ΑΕΚ ο Νίκος Ζήσης πήρε μπρος επιθετικά σκοράροντας και μοιράζοντας συνεχώς. Το ημίχρονο βρήκε την Ένωση να προηγείται με 38-36 και όλα έδειχναν πως θα έχουμε μάχη μέχρις εσχάτων.

Η εικόνα παρέμεινε όμοια και στο δεύτερο μέρος. Στην 3η περίοδο είδαμε ακόμα πιο κλειστό παιχνίδι. Οι αρχισκόρερ των δύο ομάδων ήταν πολύ άστοχοι, οι άμυνες ήταν ιδιαίτερα σκληρές με τα φάουλ να διαδέχονται το ένα το άλλο και τις βολές να είναι ο βασικός τρόπος σκοραρίσματος. Ο Παπαθεοδώρου βρήκε έναν… άσσο στο μανίκι, περνώντας τον Ρογκαβόπουλο στο παιχνίδι κι εκείνος τον δικαίωσε απόλυτα. Με 7 πόντους, 4 ριμπάουντ και πολλές καλές άμυνες, ήταν εκείνος που κράτησε την ΑΕΚ, ενώ ο Κάζινς ήταν εκείνος που ανέλαβε να κουβαλήσει το Περιστέρι και με δικό του μπάζερ οι δύο ομάδες έκλεισαν μπήκαν στην 4η περίοδο με σκορ 64-65. Στο φινάλε η κατάσταση έγειρε ελαφρώς στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου προς την μεριά της ΑΕΚ. Με τρίποντα των Γιαννόπουλου, Ρέι και Χρυσικόπουλου η Ένωση κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και με +7, ενώ για ακόμα μία περίοδο έστειλε τους γηπεδούχους στο μπόνους πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο. Η ΑΕΚ κράτησε την διαφορά στους 5-6 πόντους κυρίως με πόντους του Χρυσικόπουλου. Μισό λεπτό πριν το τέλος το Περιστέρι είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με το σκορ στο 69-72, αλλά ο Γιάνκοβιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Κάζινς και πήρε το αντιαθλητικό φάουλ, τελειώνοντας το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 54-55, 73-77.

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected