Κατηγορίες
Αθλήματα

Σπουδαία νίκη για την Πήττα στη Μαγιόρκα, δύο στα δύο για τη Σακελλαρίδη στην Αττάλεια 

Σπουδαία πρόκριση πέτυχε η Αθηνά Πήττα, η οποία αγωνίζεται στο Μανακόρ και πιο συγκεκριμένα στο τουρνουά που διοργανώνει η ακαδημία του Rafael Nadal.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 15χρονη τενίστρια επικράτησε του Νο. 566 στον κόσμο Maria Gutierrez Carrasco και πανηγύρισε την πρώτη της επαγγελματική νίκη σε διοργάνωση της ITF.

Ιδανική πρεμιέρα είχε η 15χρονη Αθηνά Πήττα στο Ισπανικό τουρνουά των 15.000 δολαρίων, επικρατώντας της Maria Gutierrez Carrasco από την Ισπανία, με το εξαιρετικό 6-2, 6-1.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 1 ώρα και 21 λεπτά με την αθλήτρια μας -η οποία συμμετέχει με wild card- να μετατρέπει 4 break στις 6 ευκαιρίες που είχε συνολικά, ενώ πέτυχε 50 πόντους έναντι 34 της αντιπάλου της.

Επόμενη αντίπαλος για την Αθηνά θα είναι η νικήτρια που θα προκύψει από την αναμέτρηση μεταξύ των, Camilla Rosatelo από την Ιταλία και Mira Antonitsch. Να σημειωθεί πως η Rosatelo είναι Νο.5 του ταμπλό.

Επίσης, η Πήττα θα δώσει το παρόν και στο ταμπλό των διπλών με συμπαίκτρια την Κορεάτισσα Eun Ji Lee.

Δύο στα δύο για τη Σακελλαρίδη στην Αττάλεια 

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη πέτυχε τη 2η νίκη της στην Αττάλεια της Τουρκίας και χρειάζεται μια ακόμα για να μπει στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων.

Η Σακελλαρίδη δεν έχασε ούτε ένα game από την Τουρκάλα Semra Aksu, της οποίας επιβλήθηκε με 6-0, 6-0.

Αυτή ήταν η 2η νίκη της στο τουρνουά, καθώς χθες κέρδισε τη Βρετανίδα Jizel Matos Sequeira Fernandes με 6-1, 6-4.

Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Alba Rey Garcia.

Στην Αττάλεια βρίσκονται και τα αδέρφια της Σαπφούς, ο Μιχάλης και ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που αγωνίστηκαν στα προκριματικά του ανδρικού τουρνουά, σημειώνοντας αμφότεροι από μια νίκη.

Ο Μιχάλης κέρδισε στον 1ο προκριματικό γύρο τον Ιάπωνα Shohei Chikami με 7-5, 6-2, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Ιταλό Federico Camapana, με 6-1, 6-1.

Ο Στέφανος επικράτησε του Kyle Lok Yin Tang με 6-1, 6-2 και πέρασε στον 2ο προκριματικό γύρο, όπου ηττήθηκε από τον Γάλλο Tristan Meraut με 6-0, 6-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected