Super League 1

Πέρασε και από το Περιστέρι η ΑΕΚ του Καρέρα!

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρόμητου. Μία ακόμη επιτυχία επί εποχής Καρέρα, αγωνίστηκε βασικός ο Αραούχο!

Η Ένωση ήταν πολύ καλή κατά διαστήματα και ο Αραούχο έδειξε ορεξάτος και έτοιμος να βοηθήσει.

Την παράδοση που την θέλει να φεύγει νικήτρια από το Περιστέρι συνέχισε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου. Ο Νέναντ Κρστιτσιτς το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Σέρβος μετά από εντολή του τεχνικού τιμ.

Έκτο σερί ματς αήττητη στο Περιστέρι η Ένωση για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Με 8 κίτρινες κάρτες τελείωσε το ματς η ΑΕΚ για την οποία αποβλήθηκε ο Κρστίτσιτς καθώς είχε συμπληρώσει 7 κίτρινες κάρτες θα έχασε δύο αγώνες με Παναθηναϊκό και Άρη, ενώ τώρα θα εκτίσει στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό. Από τα δύο αυτά παιχνίδια θα λείψει ο Σιμόες που συμπλήρωσε επίσης 7 κίτρινες κάρτες.

Πολλά νεύρα, πολλή ένταση, κακός ρυθμός και 8 κίτρινες κάρτες περιελάμβανε το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι. Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη στο 6’ με την κεφαλιά του Αραούχο να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Κιβρακίδη. Δύο λεπτά μετά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ενσικουλού πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Αραούχο στο 13’ μετά από σέντρα του Λόπες.

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 20ο λεπτό όταν από σέντρα του Λόπες, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να κοντράρει στον Στρούγγη και να χτυπά στο δοκάρι του Μέγερι. Δύο λεπτά αργότερα από κόρνερ του Ενσικουλού, ο Μπακάκης απομάκρυνε με κεφαλιά και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν οι παίκτες της συνεργάστηκαν άψογα, με τον Λιβάια να σερβίρει στον Σιμάνσκι και τον Πολωνό να αστοχεί μέσα από την περιοχή. Η Ένωση διαμαρτυρήθηκε για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κιβρακίδη σε μαρκάρισμα στον Αραούχο, με τον Σιδηρόπουλο να καταλογίζει το φάουλ υπέρ του Αργεντινού, αλλά να μην βγάζει κάρτα στον αρχηγό του Ατρόμητου. Αξίζει να αναφερθεί ότι έκλεισε με 8 κίτρινες κάρτες, οι πέντε εκ αυτών για παίκτες της ΑΕΚ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία του Ατρόμητου. Στο 54ο λεπτό ο Ανδρούτσος σέντραρε και ο αρμάριστος Γιακουμάκης μέσα από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Μπάρκα. Πέντε λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπουσουλάτζιτς στον Λόπες, όμως ο Σιδηρόπουλος μετά και από έλεγχο στο VAR έβγαλε κίτρινη στον Πορτογάλο αμυντικό για θέατρο.

Προβολή του Βέρντε άουτ η μπάλα στο 63’ και δύο λεπτά μετά από σέντρα του Σιμάνσκι, ο Κρστίτσιτς με ωραία κίνηση και κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1.

Η ΑΕΚ άγγιξε το 0-2 στο 69ο λεπτό, με τον Μπακάκη να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Μέγερι να διώχνει με δυσκολία. Στην συνέχεια η ομάδα του Καρέρα περιόρισε τη δράση προς την περιοχή της και χρειάστηκε μια στημένη μπάλα για να απειληθεί στο 82’ με το διαγώνιο σουτ του να περνάει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δεύτερο γκολ στο 88ο λεπτό με τον Μάρκο Λιβάια να σκοράρει στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, όμως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι και ο Σιδηρόπουλος μετά και από χρήση του VAR δεν μέτρησε το γκολ του Κροάτη επιθετικού. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλμπάνης σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Μέγερι έκανε την απόκρουση και

Συνθέσεις

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης, Στρούγγης, Γούτας, Κατράνης, Χαρίσης, Μπουσουλάτζιτς (71’ Ούμπιδες), Νταβιώτης, Ανδρούτσος (71’ Βέλλιος), Ενσικουλού, Γιακουμάκης.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι (84’ Σαμπανάτζοβιτς), Κρστίτσιτς, Λόπες, Λιβάια (91’ Αλμπάνης), Αραούχο (52’ Βέρντε).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected