Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πήρε φόρα και δε σταματά η Νάπολι! (vid)

Η Νάπολι προηγήθηκε 2-0 στο 16’, η Σαμπντόρια κατάφερε και ισοφάρισε αλλά το πρώτο τέρμα του Ντέμε κι ένα ακόμα του Μέρτενς της έδωσαν την τρίτη σερί νίκη με 4-2 επιβεβαιώνοντας το καλό της «φεγγάρι»!

Την τρίτη διαδοχική της νίκη πήρε στη Γένοβα η Νάπολι, μετά από αυτές κόντρα σε Λάτσιο για το Κύπελλο και Γιουβέντους στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 4-2 της Σαμπντόρια, η οποία «μάχεται» για την αποφυγή του υποβιβασμού κι έμεινε στην 16η θέση της Serie A.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «παρτενοπέι» ξεκίνησαν… φουριόζοι και έδειξαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, με τα δύο γρήγορα τέρματα που πέτυχαν…

Ο Μίλικ επέστρεψε στα γκολ μετά από τρεις αγωνιστικές, κάνοντας το 0-1 μόλις στο 3’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζιελίνσκι από αριστερά. Ενώ στο 16ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά πάσα του Ντι Λορέντσο, ο Ελμάς με προβολή στο δεύτερο δοκάρι… άνοιξε λογαριασμό για τη Νάπολι, κάνοντας το 0-2!

Ωστόσο, το πανέμορφο τέρμα που σημείωσε ο Κουαλιαρέλα δέκα λεπτά μετά, δείχνοντας πως ακόμα και στα 37 του η… τέχνη του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται, έδωσε νέο ενδιαφέρον κι έφερε το μομέντουμ στους «μπλουτσερκιάτι».

Μάλιστα, η Σαμπντόρια άγγιξε και την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Ραμίρες στο 41’ μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Μέρετ!

Ο ίδιος παίκτης… εξιλεώθηκε στο 55’, πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο γκολ με ανάποδο ψαλίδι, αλλά αυτό ακυρώθηκε τελικά για χέρι του Γκαμπιαντίνι στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ ακυρωθέν γκολ υπήρξε και από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Ζιελίνσκι να είναι «ακάλυπτος» μετά το σουτ του Ινσίνιε στο δοκάρι, στο 60ο λεπτό.

Τελικά, το 2-2 ήρθε στο 73’, με την εκτέλεση πέναλτι του Γκαμπιαντίνι, Καθώς ο Μέρετ έπεσε μεν σωστά, στα αριστερά, αλλά δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα. Πέναλτι, το οποίο κέρδισε πέντε λεπτά νωρίτερα ο Κουαλιαρέλα από τον Μανωλά και επιβεβαιώθηκε με τη χρήση VAR, για την ιστορία…

Η Νάπολι, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και τελικά πήρε εκ νέου το προβάδισμα, επτά λεπτά πριν τη λήξη. Όταν ο Ινσίνιε σούταρε, ο Ντέμε πήρε το «ριμπάουντ», έκανε νέο σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Αουντέρο, σκοράροντας για πρώτη φορά, για το 2-3!

Ενώ ο Μέρτενς είδε τον Αουντέρο να είναι εκτός εστίας και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-4 στο… όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, λόγω του τραυματισμού του Μανωλά που είχε προηγηθεί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected