Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

H σλοβακική Ζέμπλιν “χτυπάει” Ευρώπη με πέντε Έλληνες

Η Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε έχει επενδύσει σε νέους Έλληνες παίκτες και διεκδικεί με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το Sport24.gr, με τη βοήθεια των ποδοσφαιριστών Δημήτρη Πόποβιτς, Χρήστου Κουντουριώτη και Λάζαρου Ρότα, παρουσιάζει το πρότζεκτ της σλοβακικής ομάδας.

H πόλη Μιχαλόβτσε βρίσκεται στην ανατολική Σλοβακία, κοντά στον ποταμό Λάμπορετς και πήρε το όνομά της από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, καθώς πρόκειται για περιοχή με έντονο θρησκευτικό στοιχείο και πολλές εκκλησίες. Βρίσκεται 360 χιλιόμετρα μακριά από την Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, ενώ συνορεύει με την Ουκρανία και είναι γνωστή για τις λίμνες και τα ηφαιστειογενή βουνά της.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει γίνει γνωστή και χάρη στις αθλητικές επιτυχίες της. Συγκεκριμένα, την τελευταία πενταετία έχει γίνει σημαντική επένδυση στον αθλητισμό, με τρεις ομάδες διαφορετικών αθλημάτων να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να κατακτούν πρωταθλήματα και τίτλους. Στο Ice Hockey, το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Σλοβακία, η HK Dukla Michalovce έχει κατακτήσει δύο σερί χρονιές το πρωτάθλημα, ενώ η γυναικεία ομάδα χάντμπολ, IUVENTA Michalovce πανηγύρισε το περσινό τίτλο, ενώ φέτος είναι δεύτερη στη βαθμολογία.

Παράλληλα, όμως, υπάρχει μία ομάδα, Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε που έχει αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στο σλοβακικό ποδόσφαιρο και κυνηγάει με αξιώσεις ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το 2015 ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του σλοβακικού πρωταθλήματος και μέσα σε μία πενταετία έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου.

Η συνέχεια ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected