Αθλήματα

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ!

Συνεχίζει την κυριαρχία του στο γυναικείο χάντμπολ ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε πριν λίγο στη Βέροια της Νέας Ιωνίας με 27-19 και κατέκτησε το τέταρτο Κύπελλο στην ιστορία του.

Στο κατάμεστο “Φιλίππειο” της μητρόπολης του χάντμπολ, η ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη είχε τον έλεγχο του αγώνα και στα 60 λεπτά και πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο παραγωγικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 5-3 στο 13’, με την Τέγια Φερφόλια να κάνει σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση και την Εμμανουέλα Τσικνάκη να ξεσηκώνει το κοινό με μία εκπληκτική διπλή επέμβαση σε πέναλτι και σουτ από ριμπάουντ της Νικολίνας Κεπεσίδου.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε καλή μέρα και την Μπρούνα Καμποιμ, που στο εικοσάλεπτο μετρούσε ήδη έξι αποκρούσεις, ενώ με δύο γκολ της Ζυγούρα ξέφυγε για πρώτη φορά με τρία γκολ (8-5) στο 19:50. Μία δεύτερη απόκρουση της Τσικνάκη σε πέναλτι, αυτή τη φορά της Βασιλείου, έδωσε περισσότερη ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που με τέρματα των Μούρνου και Γκάτζιου έκανε το 10-5 στο 22:00 και ανάγκασε τον Μενέλαο Δανήλο να πάρει το πρώτο του τάιμ άουτ.

Η Νέα Ιωνία δεν έβρισκε τρόπους να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με τις παίκτριες του Δημήτρη Πελεκίδη που στο 26:00 ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (12-5) ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 12-6 και αποκλειστικά η Μάγδα Κεπεσίδου ήταν ο λόγος που η διαφορά δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο πρώτο μέρος, έχοντας εννιά επεμβάσεις.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε τους διαδρόμους που έβρισκε και έκανε το 16-8, ενώ η Νέα Ιωνία συνέχισε τα αβίαστα λάθη. Στο 43’ και με το σκορ στο 19-10 ήταν εμφανές ότι το υπόλοιπο του αγώνα είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα με ερωτηματικό στην τελική διαφορά.

Ο δείκτης έφτασε το +11 στο 49’ (23-12), ο ΠΑΟΚ έριξε τους ρυθμούς του και η Νέα Ιωνία κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά με ένα σερί 5-0 και η κόρνα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει για το τελικό 27-19 και τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του.

Η Μπρούνα Καμποϊμ στην εστία με 13 επεμβάσεις και ποσοστό άνω του 40%, η Ζυγούρα, η Γκάτζιου και η Φερφόλια ήταν τα κορυφαία πρόσωπα του τελικού, ενώ ο Δημήτρης Πελεκίδης κέρδισε τον πρώτο του τίτλο ως head coach.

Σε λίγο τα στατιστικά και οι στιγμές της απονομής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected