Κατηγορίες
Αθλήματα

Στο Νο.21 η Σάκκαρη – κέρδισε 69 θέσεις η Σακελλαρίδη

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.21 του κόσμου αυτή την εβδομάδα, θέση που είναι και το career high της, ενώ η 16χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη άφησε πίσω τις 69 θέσεις και βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ κατά ισάριθμες θέσεις!

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Σάκκαρη δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε κάποιο τουρνουά και διατηρήθηκε στους 1.955 βαθμούς και στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, μια ανάσα μακριά από το Top 20 και συγκεκριμένα 220 βαθμούς μακριά (από την Angelique Kerber).

Δεν υπήρξαν αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, μιας και την προηγούμενη εβδομάδα δεν διεξήχθη κάποιο τουρνουά από την WTA, παρά μόνο αγώνες για την προκριματική φάση του Fed Cup. Η Ashleigh Barty είναι πάντα πρώτη, η Simona Halep είναι στο Νο.2 και η Karolina Pliskova στο Νο.3

Στην 4η θέση βρίσκεται η Elina Svitolina και στην 5η η Belinda Bencic. Η Bianca Andreescu, το νεότερο μέλος της πρώτης δεκάδας, είναι στο Νο.6, ενώ την ακολουθεί η πρωταθλήτρια του Australian Open, Sofia Kenin. Οι Kiki Bertens, Serena Williams και Naomi Osaka συμπληρώνουν το Top 10.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στην κατάταξη των Ελληνίδων, τη Μαρία Σάκκαρη ακολουθούν η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που είναι στο Νο.259 του κόσμου, και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στο Νο.302. Η Ελένη Κορδολαίμη βρίσκεται στο Νο.833 του κόσμου, ενώ πολύ κοντά της βρίσκεται πια η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Η 16χρονη Σαπφώ κέρδισε 69 θέσεις ακόμα μετά από τις πολύ καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων στα τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας στην Τουρκία και σκαρφάλωσε στο Νο.857 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας και κατά 69 θέσεις το προηγούμενο career high της (No.926).

Στην παγκόσμια κατάταξη της WTA βρίσκονται ακόμα 3 Ελληνίδες παίκτριες. Η Ελένη Μτσεντλίτζε έχει 7 βαθμούς και είναι στο Νο.1155, η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου είναι στο Νο.1192 με 6 βαθμούς και η Άννα Αρκαδιανού έχει 3 βαθμούς και βρίσκεται στο Νο.1281.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

feb 10

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected