Κατηγορίες
Αθλήματα

Γρήγορη κούρσα για Γιαννοπούλου και Δεληγιάννη στο ΣΕΦ, καλές επιδόσεις και όρια στους αγώνες βάδην στην Πάτρα

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) και η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ) ξεχώρισαν στα 800 μ. στην ημερίδα που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι δύο αθλήτριες έκαναν γρήγορη κούρσα με την Γιαννοπούλου να δίνει από την αρχή το ρυθμό και να τερματίζει τελικά σε 2.06.43, μία ανάσα από το φετινό της 2.06.42. Η αθλήτρια του Κώστα Νακόπουλου έδειξε πως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μπορέσει να κυνηγήσει κούρσες κάτω από 2.06.00. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Δεληγιάννη, που τερμάτισε σε 2.08.02 ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε πως είναι έτοιμη να τα…βάλει με το 2.07.83 που είναι το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στον κλειστό στίβο. Παράλληλα η δρομέας του Μιχάλη Αναγνώστου έδειξε πως το καλοκαίρι δεν θα έχει πρόβλημα να πιάσει το όριο (2.08.70) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι. Η 18χρονη είχε ατομικό ρεκόρ 2.09.48 από την 1η Φεβρουαρίου του 2020.

Το εαυτό της ξεπέρασε σήμερα και μία άλλη αθλήτρια της νέας γενιάς. Η Αναστασία Ρέτσα (Μεσογείων Αμεινίας) ξεπέρασε τα 4,07 μ. στο επί κοντώ και θα μπορούσε να είχε νικήσει ακόμη και το 4,14 μ., ύψος που δείχνει πως στο εγγύς μέλλον μπορεί να νικήσει. Δεύτερη με 4,07 μ. ήταν η Κατερίνα Βαγενά (ΓΣ Κηφισιάς) και τρίτη με 4,00 μ. η Γεωργία Στεφανίδη (ΓΣ Κηφισιάς). Η 23χρονη Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΠΑΣ Πρωτέας Κομ.) έφυγε πολύ καλό από τον βατήρα και αναπτύχθηκε στη συνέχεια για να τερματίσει σε 7.57 και να πετύχει ατομικό ρεκόρ. Η Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής) ήταν δεύτερη με 7.63 και η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟΚ) τρίτη με 7.75.

Δείτε αποτελέσματα 

Καλές επιδόσεις και όρια στους αγώνες βάδην στην Πάτρα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην Κ23 και παράλληλα, το φεστιβάλ βάδην έγινε σήμερα στην πόλη της Πάτρας με πολλές καλές επιδόσεις.

Η Όλγα Φιάσκα (ΑΣ Άθλος Μυτιλήνης) αναδείχθηκε νικήτρια στις Γυναίκες Κ23, στο πρώτο 20άρι της καριέρας της, το οποίο μάλιστα συνδύασε με πολύ καλή επίδοση. Η αθλήτρια από τη Μυτιλήνη τερμάτισε σε 1 ώρα 40.20 κι έδειξε πως στο εγγύς μέλλον θα είναι σε θέση να προσεγγίσει καλύτερες επιδόσεις. Δεύτερη στο σημερινό αγώνα ήταν Ευθυμία Κουρκουτσάκη (ΓΑ Ιλισσός) με 1.44.49 και στην τρίτη η Δήμητρα Μπόχωρη (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 1.49.51. Στους Άνδρες ο Τάσος Στάμος (ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας) σε 1.54.00, ενώ ακυρώθηκε ο Γιώργος Τζατζιμάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που ήταν ο δεύτερος που μπήκε στην εκκίνηση.

Ο Αλέξανδρος Μορτζάκης (ΑΕΠ Ολυμπίας) έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, αφού διένυσε τα 10χλμ. βάδην σε 45.26, ενώ το όριο για την ίδια διοργάνωση εξασφάλισε και η Αναστασία Αντωνοπούλου (Ίκαρος Ν. Ιωνίας) με 24.31 στα 5χλμ. βάδην, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και της επιτρέπει να σκεφτεί μια καλή παρουσία στη διοργάνωση. Η νεαρή με τη σημερινή της επίδοση έγινε η κορυφαία αθλήτρια της κατηγορίας της φέτος στον κόσμο.

Πολύ κοντά στο όριο για τη διοργάνωση του Ριέτι βρέθηκε και ο Αριστοτέλης Μπούσδας (Φωκιανός Καρδίτσας), που διένυσε την απόσταση σε 45.51, με το όριο να είναι 45.50. Σε κάθε περίπτωση ο νεαρός θα έχει την ευκαιρία στους επόμενους αγώνες να πετύχει την παραπάνω επίδοση.

Πολύ καλή παρουσία και από την Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ), που ήταν νικήτρια στα 20χλμ. βάδην κάνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ με 1.38.23. Στους Άνδρες επικράτησε ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ) με 1.33.08.

Αποτελέσματα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Φεστιβάλ βάδην