Κατηγορίες
Διάφορα

Η Υπομονή δεν είναι φυλακή (της Μαριάννα Μάρκου)

Γράφει η Μαριάννα Μάρκου, www.omorfizoi.gr

Υπομονή δε σημαίνει ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αντίθετα. Σημαίνει ενεργητικότητα. Σημαίνει να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Υπομονή δε σημαίνει ΠΡΟΣΜΟΝΗ. Δεν περιμένεις για κάτι. Αναλαμβάνεις ενεργό δράση. Πάρε για παράδειγμα το χτίσιμο ενός σπιτιού. Ε, δε γίνεται σε μία μέρα. Τελεία και παύλα.

Υπομονή σημαίνει να ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ κάθε στάδιο του χτισίματος. Να μη βιάζεσαι να πας από το Α στο Β, αλλά να απολαμβάνεις κάθε στάδιο.

Υπομονή σημαίνει ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Κατανόηση της διαδικασίας. Σε ένα σπίτι, πρώτα θα γίνουν τα θεμέλια, μετά οι τοίχοι και στο τέλος θα μπουν οι πόρτες. Ανάποδα δε γίνεται.

Υπομονή σημαίνει ΕΝΕΡΓΩΣ ΔΡΑΣΗ. Γιατί όσο και να το συζητάς ή να το σκέφτεσαι, αν δεν κουνήσεις το δαχτυλάκι σου, σπίτι δε φτιάχνεται.

Η υπομονή είναι αρετή. Αλλά την έχουμε παρανοήσει, γιατί τη συγχέουμε με άλλες παρόμοιες λέξεις ή έννοιες, όπως προσμονή, ανεκτικότητα, αγώνας, απελπισία, καρτερία.

Η υπομονή, όμως περιέχει, για να μην πω προϋποθέτει, την ΑΠΟΔΟΧΗ. Και η αποδοχή έρχεται με την κατανόηση της διαδικασίας που χρειάζεται για να επιτευχθεί ένας στόχος. Τα χρονοδιαγράμματα και τα βήματα που εμπλέκονται, μέχρι την επίτευξη ενός στόχου. Έτσι, αντί να πετάμε στα σύννεφα των ιδεών, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη διαδικασία και τα μαθήματα που κάθε βήμα έχει να μας δώσει.

Έτσι, είναι και στη ζωή. Αν θέλεις να πας από το Α στο Β… μην ψάχνεις μαγικά ραβδιά και λύσεις. Θα απογοητευτείς και θα αποθαρρυνθείς. Κατανόησε τα βήματα και τους χρόνους που εμπλέκονται και απόλαυσε τη διαδικασία της ζωής… γιατί είναι υπέροχη, παρόλο που κάποιες φορές φαίνεται βουνό

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected