Κατηγορίες
Αθλήματα

Τέσσερις μήνες εκτός ο Ρότζερ Φέντερερ!

O Roger Federer θα χάσει όλα τα τουρνουά των επόμενων τεσσάρων μηνών, συμπεριλαμβανομένου και του Roland Garros, όπως ανακοίνωσε!

“Το δεξί μου γόνατο με ενοχλεί εδώ και λίγο καιρό. Ήλπιζα πως θα περνούσε, αλλά μετά από εξέταση και συζήτηση με την ομάδα μου, αποφάσισα να κάνω αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση στην Ελβετία χθες”, έγραψε στην ανακοίνωσή του ο 38χρονος Ελβετός.

“Μετά τη διαδικασία, οι γιατροί με επιβεβαίωσαν πως ήταν η σωστή απόφαση και είναι αισιόδοξοι πως θα αναρρώσω πλήρως. Ως αποτέλεσμα όμως, δυστυχώς θα πρέπει να χάσω το Ντουμπάι, το Indian Wells, την Μπογκοτά, το Μαϊάμι και το Roland Garros.”

Ο Federer αγωνίστηκε μόνο στο Australian Open φέτος, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Έπαιξε επίσης και στον αγώνα επίδειξης με τον Rafael Nadal στο Κέιπ Τάουν στις 7 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του Match In Africa 6, σε έναν αγώνα που “έσπασε” το ρεκόρ προσέλευσης στο άθλημα για 2η φορά μέσα σε 4 μήνες.

Σίγουρα δεν θα επιστρέψει στη δράση πριν από την grass-court season, που ξεκινάει τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, με τα τουρνουά της Στουτγκάρδης και του ‘s-Hertogenbosch (8-14 Ιουνίου). Ο Federer έχει δηλώσει συμμετοχή στο Halle (15-21 Ιουνίου) και φυσικά στο Wimbledon (29 Ιουνίου – 12 Ιουλίου), αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα σχέδιά του και για το γρασίδι, μετά απ’ αυτή την απρόοπτη εξέλιξη.

*με στοιχεία από το tennisnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected