Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Πεντάρα” της Μπαρτσελόνα με μαγικά Μέσι! (vid)

Λευκά μαντήλια, “Bartomeu out”, αγωνιστικά προβλήματα, αλλά και ο Μέσι, που τα λύνει όλα. Με καρέ του Αργεντινού μάγου η Μπάρτσα διέλυσε 5-0 την Εϊμπάρ και βρέθηκε στην κορυφή.

Το κλίμα ήταν κακό στην εξέδρα. Τα προβλήματα με τον Αμπιντάλ και τον Μέσι τα διαδέχτηκε η ιστορία με τα χειραγωγημένα social media του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου. Το κοινό έβγαλε τα λευκά μαντήλια της διαμαρτυρίας, ανάρτησε πανό κατά του προέδρου και τα πάντα ξεκίνησαν αρνητικά. Ήταν όμως ο Λιονέλ Μέσι στα κέφια του. Κι εκείνος δεν είχε σκοράρει για τέσσερα ματς, αλλά φρόντισε να βρει δίχτυα την κατάλληλη στιγμή και να ηρεμήσει την κατάσταση. Μάλιστα το έκανε μεγαλειωδώς, καθώς με δικό του καρέ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο 5-0 επί της Εϊμπάρ και για λίγο στην κορυφή (σ.σ.: η Ρεάλ είχε έξοδο το βράδυ στη Λεβάντε).

Ειδικά το 1-0 ήταν σκέτη μαγεία. Δική του μαγεία. Ποδιά σε αντίπαλο και τέλειο πλασέ (14′). Ακολούθησε διαγώνιο πλασέ από δύσκολη γωνία (37′) και στο 40′ αποφάσισε να… κεράσει τον Γκριεζμάν. Ο Γάλλος όμως τα έκανε όλα λάθος, η μπάλα επέστρεψε στον Μέσι κι εκείνος το τελείωσε μόνος του, πετυχαίνοντας το 48ο χατ τρικ στην καριέρα του, ξεπερνώντας κατά ένα τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο φινάλε η Μπάρτσα ξαναχτύπησε. Ο Μέσι (88′) έκανε τρελή πλάκα και με τριπλή προσποίηση άδειασε αντίπαλο αμυντικό και τερματοφύλακα. Ενα λεπτό αργότερα, ο Μπρέιθγουεϊτ που είχε πασάρει νωρίτερα στον αρχηγό του, πήγε να σκοράρει, νικήθηκε, αλλά ο Αρτούρ έκλεισε την πεντάρα. Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα θα πάει λίγο πιο ήρεμη την Τρίτη να παίξει με τη Νάπολι για τους “16” του Champions League, ενώ την Κυριακή θα επισκεφτεί το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” για το μεγάλο Clasico κορυφής.

Συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Πικέ 68′ Ουμτιτί), Λενγκλέ, Σεμέντο, Φίρπο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (59′ Ντε Γιονγκ), Αρτούρ, Βιδάλ, Γκριεζμάν (72′ Μπρέιθγουεϊτ), Μέσι

Έιμπαρ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ντμίτροβιτς, Αρμπίγια, Κότε, Μπούργος, Τεχέρο, Ντιόπ, Ινούι (66′ Ντε Μπλάσις), Ορεγιάνα, Εσκαλάντε, Εσπόσιτο (83′ Κριστόφορο), Ενρίκ (66′ Κίκε).

*με στοιχεία από το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected