Κατηγορίες
Basket

Σπουδαία βραδιά η αποψινή για ΑΕΚ και Περιστέρι!

Από δύο ομάδες θα εκπροσωπηθεί το ελληνικό μπάσκετ στα πλέι οφ του 4ου Basketball Champions League.

ΑΕΚ και Περιστέρι θα επιχειρήσουν να κάνουν αύριο (4/3) το πρώτο βήμα προς τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στις 19:15 οι «κυανοκίτρινοι» θα ψάξουν για το «break» στο Ισραήλ απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ ενώ στις 21:30 η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στη γερμανική Βόννη.

Το Περιστέρι ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με μία προπόνηση στην Αθήνα και ταξιδεύει για το Ισραήλ χωρίς αγωνιστικά προβλήματα καθώς όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Νίκου Παπανικολόπουλου. Οι «κυανοκίτρινοι» στηρίζουν πολλά στην εμπειρία του Βασίλη Ξανθόπουλου που δήλωσε: «Παίζουμε απέναντι σ’ ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Basketball Champions League. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι μια πολύ καλή ομάδα, δεμένη, με κορμό που έχει κρατήσει από πέρσι. Έπαιξα και πέρσι απέναντι τους και τους ξέρω καλά ως ομάδα. Εμείς είμαστε το αουτσάϊντερ και θα πάμε εκεί για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ο πολύπειρος γκαρντ πρόσθεσε: «Για το Περιστέρι είναι μεγάλη επιτυχία που έχει περάσει στην φάση των «16» της διοργάνωσης μέσα από έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Πάμε στο Ισραήλ να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Ξέρουμε βέβαια πως αν τους βάλουμε στον ρυθμό που θέλουμε ίσως μπορέσουμε να το κλέψουμε».

Η Χάποελ τερμάτισε στην 1η θέση του 2ου ομίλου της διοργάνωσης έχοντας μεταξύ άλλων αντίπαλο και την ΑΕΚ. Είχε απολογισμό 11 νικών και τριών ηττών. Σημαντικοί για το παιχνίδι της είναι οι Φελντέιν (15 πόντοι, 3,1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 43,4% στα τρίποντα), Τόμας (15,8 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ), Μπρέιμοχ (12,1 πόντοι, 4,9 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ) και Μπράουν (13,6 πόντοι, 3,7 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ).

Η ΑΕΚ με τον αέρα των 14 συνεχόμενων νικών στην ΕΚΟ Basket League και της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, θα επιχειρήσει να κάνει το πρώτο βήμα, έχοντας διαθέσιμους τόσο τον Νίκο Ζήση όσο και τον Νίκο Γκίκα που προπονήθηκαν τις τελευταίες μέρες και υπολογίζονται από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, δίνοντας του δύο ακόμη πολύτιμες λύσεις στην περιφέρεια.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε σήμερα για το αυριανό παιχνίδι: «Είναι ένα παιχνίδι στο Top 16, ξέρουμε τη σημασία του. Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα, που έχει ποιότητα, μεγάλο ρόστερ και καλούς παίκτες. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε στο όριό μας για να κερδίσουμε το ματς». Ο τεχνικός της «Ένωσης» είπε για τη Βόννη: «Είναι μια ομάδα που έχει καταφέρει να κερδίσει εντός κι εκτός έδρας τη Σαραγόσα, η οποία είναι τρίτη στην Ισπανία. Έχει κερδίσει εντός κι εκτός έδρας την Ντιζόν, η οποία είναι πρώτη στη Γαλλία. Επειδή δεν είναι τόσο καλή στην άμυνά της, έχει και ήττες εκτός προγράμματος. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για το καλό τους πρόσωπο. Για μια ομάδα που γυρίζει την μπάλα καλά, που έχει καλούς σουτέρ, που είναι καλή στο ένας εναντίον ενός. Θα πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή και δυνατή εικόνα στην άμυνά μας, για να τους βγάλουμε από το ρυθμό τους».

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ξέρει καλά από μεγάλα παιχνίδια: «Είναι η στιγμή της χρονιάς που περιμένουν όλοι. Ειδικά εγώ ως βετεράνος, είναι η στιγμή που περιμένω πολύ. Είναι η στιγμή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε, είμαι χαρούμενος που είμαι υγιής και περιμένω. Ειλικρινά δεν νιώθω τέλεια με τον ρυθμό μου, αλλά είμαι χαρούμενος που βρήκα ένα ρυθμό πριν τα πλέι οφ και έπαιξα. Είναι μια προσαρμογή για μένα να παίξω και πάλι μετά από ένα μήνα».

Η Βόννη πέρασε στους «16» μέσα από τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων τον ΠΑΟΚ από τον οποίο ηττήθηκε δύο φορές, τόσο στη Γερμανία όσο και στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο με ρεκόρ 8-6 πήρε την 3η θέση και πέρασε για πρώτη φορά στα πλέι οφ. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι ΝτιΛέο (9,4 πόντοι, 4,1 ασίστ), Μπρέουνινγκ (11,5 πόντοι, 5,3 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ), Σίμονς (10,9 πόντοι) και Μπαρτολό (8,2 πόντοι, 4,4 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected