Αθλήματα

Θρίαμβος της Πυλαίας επί του ΠΑΟΚ!

Με τον Ανδρέα Ορφανουδάκη να …κατεβάζει τα ρολά στα τελευταία λεπτά, τον Βασίλη Καβουσανάκη να ανατρέπει τα δεδομένα με τρία κρίσιμα γκολ και περίσσιο πάθος, η Πυλαία νίκησε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, με σκορ 25-27 στο κλειστό της Νεάπολης.

Για τον ΠΑΟΚ, που αυτή τη φορά στερήθηκε και των υπηρεσιών του Νίκου Κοκκώνη λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, αυτή ήταν μία ακόμη κακή εμφάνιση, σε μία χρονιά όπου η ήττες από ομάδες με μικρότερο μπάτζετ και χαμηλότερη θέση στη βαθμολογία, σταμάτησαν να αποτελούν εκπλήξεις.

Για τους νικητές, μετά την ισοπαλία στην Έδεσσα ήρθε ένα σπουδαίο διπλό, υπερχρήσιμο στην προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει πλέι οφ. Η ομάδα του Πάνου Γούσιου είχε πλουραλισμό στην επίθεση, έπαιξε καλή άμυνα και στο δεύτερο μέρος ο Ανδρέας Ορφανουδάκης, που αντικατέστησε τον Ραντούλοβιτς μετά το 30’, ήταν καθοριστικός.

Όπως αναφέρει το e-handball, στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα τριών τερμάτων (14-11) που σφραγίστηκε από ένα εξαιρετικό γκολ του Παλάσκα με φάουλ σε νεκρό χρόνο.

Στο δεύτερο μέρος, που σημαδεύτηκε από πολλές δίλεπτες αποβολές εκατέρωθεν και μία δεκάλεπτη διακοπή λόγω ασυνεννοησίας μεταξύ διαιτητών, παρατηρητή και γραμματείας για εφαρμογή των κανονισμών, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ (24-22 στο 52’) με μπροστάρη τον Παλάσκα, αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους που ισοφάρισαν σε 25-25 στο 56:30. Ακολούθησαν διαδοχικές αποκρούσεις του Ορφανουδάκη και δύο γκολ από τον έμπειρο τερματοφύλακα και τον Καβουσανάκη για να διαμορφωθεί το τελικό 25-27.

Το φινάλε βρήκε τους παίκτες της Πυλαίας να πανηγυρίζουν και τους παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον έφορο Γρηγόρη Πετρίδη να συζητούν για τη νέα αγωνιστική αποτυχία της ομάδας.

Πάντως, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αλέξης Παπαβασίλης έχει από καιρό υποβάλλει την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Τα πεντάλεπτα: 1-0, 3-3, 4-6, 8-7, 10-10, 14-11 (ημχ), 15-12, 18-15, 19-18, 22-20, 24-24, 25-27

ΠΑΟΚ (Αλέξης Παπαβασίλης): Κριούτσκοφ, Γιαννακίδης, Κωστακίδης Θ., Κωστακίδης Π. 2, Αποστόλου, Ελευθεριάδης 2, Τσέγιοβιτς 2, Λοΐζος, Κυπραίος 2, Μαστορογιάννης 2, Τσαναξίδης 4, Κοκώνης, Μπαλτατζής 1, Κυριακίδης 1, Παλάσκας 9, Παπαβασίλης.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (Πάνος Γούσιος): Καραπαναγιωτίδης, Ορφανουδάκης 1, Ραντούλοβιτς, Καβουσανάκης 4, Ανανιάδης 3, Καλόμοιρος 4, Αλατσατιανός 1, Ζαφείρης, Μέτσης 1, Κουκμίσης Ν. 4, Τριανταφυλλίδης Τ. 1, Τριανταφυλλίδης Δ. 3, Παπαγεωργίου 1, Ανθομελίδης 1, Αλεξανδρίδης Κουκμίσης Κ. 3

Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας. Δίλεπτα: 7-8. Κόκκινη: Τσαναξίδης (50:48 τρία δίλεπτα). Πέναλτι: 5/5 – 4/6

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected