Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Παπάδες” από τον 15χρονο Γιουσουφά Μουκοκό της Ντόρτμουντ, έχει ήδη 34 γκολ σε 20 συμμετοχές! (vid)

Ο Γιουσουφά Μουκοκό είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα που θα ταράξει τα νερά του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, διανύει μόλις το 15ο έτος της ηλικίας του και έχει καταφέρει να κερδίσει τα βλέμματα όλων. Γεννημένος στο Καμερούν, μετακόμισε στη Γερμανία στην ηλικία των 10. Το 2016 πήρε μεταγραφή για την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Με το… καλημέρα έκανε τους διοικούντες των Βεστφαλών, να τρίβουν τα μάτια τους, με τα όσα έκανε στους αγωνιστικούς χώρους.

Οταν έφτασε 14, μεταβιβάστηκε στην U19 της Ντόρτμουντ. Εκεί, κατάφερε στο πρώτο του παιχνίδι να σκοράρει 6 φορές! Πριν λίγες ημέρες έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ με τα «κιτρινόμαυρα» καθώς ξεπέρασε τα 34 γκολ σε 20 εμφανίσεις, σε ηλικία 15.

Ο Μουκοκό παίζει με αντιπάλους μεγαλύτερους σε ηλικία απ’ αυτόν, αλλά τους κάνει να μοιάζουν με… κώνους.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ξεχωρίζει για την ταχύτητα του, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο του πόδια εξίσου καλά ενώ μπορεί να σκοράρει από κάθε σημείο του γηπέδου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Γιουσουφά Μουκοκό δείχνει πως μπορεί να σταθεί στην πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ, στη Bundesliga.

Ο τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λισιέν Φαβρ, παρακολουθεί την εξέλιξη του και δεν αποκλείεται να τον δούμε σύντομα από την τηλεόραση.

«Εχουμε ένα πλάνο γι’ αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Δεν μπορώ να σας πω πότε ακριβώς θα είναι στην πρώτη ομάδα. Μπορεί τον Μάρτιο. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οπως και να ‘χει ο 15χρονος επιθετικός έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στο μέλλον.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected