Κατηγορίες
Basket

Τέλος το ευρωπαϊκό ταξίδι για το Περιστέρι

Το Περιστέρι πάλεψε ως το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που ήθελε.

Το τελικό 73-79 διαμόρφωσε το 2-0 στη σειρά των αγώνων και έδωσε την πρόκριση στους προημιτελικούς του BCL στη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Το Περιστέρι πάλεψε, «κυνήγησε» έστω την ισοφάριση έστω της σειράς με αντίπαλο την Χάποελ Ιερουσαλήμ για το BCL παρά το «κεκλεισμένων των θυρών» παιχνίδι, για να έχει ελπίδες σε ένα ματς… όλα ή τίποτα και για τους δύο στο Ισραήλ, αλλά η ποιότητα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί και το 79-73 ήταν ένα δίκαιο σκορ, με τους παίκτες του Όντεντ Κάτας δικαίως να προκρίνονται στα προημιτελικά με 2-0.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο Κέιν φάνηκε να βρίσκει ρυθμό στην αρχή του αγώνα, αλλά σε αντίθεση με αυτόν, οι υπόλοιποι ήταν «κρύοι», με αποτέλεσμα το 5-4 στην αρχή για το Περιστέρι να δώσει τη θέση του σε ένα γκολ-φάουλ του Φελντέιν, το οποίο έδωσε την αφορμή για να πάρει τα ηνία η Χάποελ με τον Μπράουν να τον συνεπικουρεί και την άμυνα των Ισραηλινών να θριαμβεύει (11-17).

Οι παίκτες του Παπανικολόπουλου συνέχισαν… να τα σπάνε στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τη διαφορά ποιότητας, που υφίσταται μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν σίγουρο πως κάποια στιγμή η «ψαλίδα» θα άνοιγε. Ο Φελντέιν πήρε… φόρα και μετά την πολύ καλή δουλειά των συμπαικτών του στην άμυνα, που σταμάτησαν κάποια στιγμή να χάνουν και τα αμυντικά ριμπάουντ, «εκτόξευσε» τη διαφορά, με τα 9/33 εντός παιδιάς και το 1/12 τρίποντα να λένε τα πάντα για τους γηπεδούχους (28-46).

Το Περιστέρι έμελλε για άλλη μια φορά μέσα σε αυτή τη σεζόν, όμως, να δείξει χαρακτήρα, ώστε τουλάχιστον να μην κατατεθούν εύκολα τα «όπλα» και ο Αγραβάνης αποτέλεσε τον «παράγοντα Χ» για την προσπάθεια επιστροφής, με τον Μορέιρα να σκοράρει για τη μονοψήφια διαφορά λίγο μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου (41-50). Ο Ανγκολέζος… έραβε και έκοβε, με την ομάδα του να μειώνει ακόμη και στο τρίποντο (47-50 στο 18′), με την άμυνα της Χάποελ και τον Μπράουν να δίνουν μια μικρή ανάσα στο τέλος του δεκαλέπτου (47-53).

Το… ροντέο των γηπεδούχων επιχειρήθηκε να συνεχιστεί και στην τελευταία περίοδο, αλλά οι λύσεις βρέθηκαν από τον Μπράουν και πάλι, με το τρίποντο του Τόμας στα 6 λεπτά για το τέλος να δίνει τον πρώτο λόγο στους Ισραηλινούς. Το Περιστέρι, εκεί, εμφάνισε το προβληματικό πρόσωπο του πρώτου 20λέπτου, για την εξεύρεση λύσεων στην εκτέλεση, αλλά Σαλούστρος και Βασιλόπουλος έκαναν μια ακόμη προσπάθεια, με το τρίποντο του δεύτερου στα 52″ να διατηρεί την ελπίδα (71-76). Ο Μπράουν είχε 1/2 βολές στα 37″, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα θα ευστοχούσε πλήρως, με τον Σαλούστρο να κάνει το μοιραίο λάθος μετά το τάιμ άουτ, για να τελειώσουν έτσι όλα.

Δεκάλεπτα: 11-17, 28-46, 47-53, 73-79

Περιστέρι (Παπανικολόπουλος): Γκρέι 11, Χάτσερ 6, Μορέιρα 14, Σαλούστρος 4, Βασιλόπουλος 12, Αγραβάνης 4, Γόντικας 2, Κέιν 6, Καράμπελας 5, Μόουζες 5, Σκορδίλης 2, Ξανθόπουλος 2

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Κάτας): Μπράιμο 2, Μπράουν 25, Φελντέιν 24, Μακ 2, Τόμας 13, Χόλαντ 6, Λέβι 2, Τέρι 3, Τίμορ 2, Ζάλμανσον

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected