Κατηγορίες
Διάφορα

Τι είναι η άδεια ειδικού σκοπού που θα λάβουν οι γονείς – Πώς θα χορηγηθεί

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει νέα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ανακοινώσεις έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφορικά με πρόσθετα μέτρα για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων που πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, των δόσεων ρυθμίσεων για χρέη και των λοιπών υποχρεώσεων, που ισχύουν βάσει κλάδου και περιοχής που πλήττεται από τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνει η Κυβέρνηση, λόγω του καθολικού κλεισίματος των σχολείων για 14 ημέρες, προβλέπεται να εκδίδεται άδεια ειδικού σκοπού για έναν από τους δύο γονείς, με πλήρεις αποδοχές, έως τις 10 Απριλίου. Για κάθε τέσσερις ημέρες απουσίες, μόνο η μία θα προσμετράται ως άδεια του εργαζόμενου.

Εάν ο ένας γονέας λάβει ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού, με εξαίρεση περιπτώσεις που ο εργαζόμενος γονέας νοσεί ή τίθενται ζητήματα αναπηρίας.

Παράλληλα, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνει η Κυβέρνηση προβλέπεται ενίσχυση των πιστώσεων του Υπουργείου Υγείας μέχρι όποιου ποσού απαιτηθεί.

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται:

Άδεια ειδικού σκοπού για τον έναν από τους δυο γονείς με πλήρεις αποδοχές.

Για κάθε 4 ημέρες άδειας οι τρεις θα λογίζονται ειδικού σκοπού και μόνο μια θα λογίζεται ως κανονική άδεια.

Αν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού τότε ο άλλος δεν θα δικαιούται.
Αν ο ένας από τους δυο γονείς δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Η κυβέρνηση παρέχει πλήρη υποστήριξη στο σύστημα δημόσιας υγείας με κονδύλι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Για τις δηλώσεις Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά σύνορα: Ο Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δυναμιτίζει συνεχώς το κλίμα με τέτοιες δηλώσεις.

Να εξαντλήσουμε την ευελιξία στο Eurogroup τόσο ως προς το ύψος όσο και ως προς την εξαίρεση των μέτρων που θα ληφθούν.

Διακόσιες προσλήψεις στον χώρο της υγείας την επόμενη εβδομάδα. Στόχος μέχρι και τις δύο χιλιάδες προσλήψεις.

Αναφορικά με το δημοσίευμα των New York Times για κρυφό κέντρο κράτησης μεταναστών: Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα. Όλα γίνονται βάσει των νόμων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα παρέμβασης στην Εκκλησία. Ήδη έχουν γίνει συστάσεις και από τον Ιερά Σύνοδο να αποφεύγονται οι μετακινήσεις ευπαθών ομάδων.

Θέμα χρόνου να υπάρχει δυσάρεστο από τον κορονοϊό. Ελπίζουμε και λαμβάνουμε μέτρα για να είναι κάτι περιορισμένο.

Υπάρχει σύσταση να μην ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο για τον αγώνα με την Αρμάνι. Να επανεξετάσει την απόφασή της η Euroleague.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην τεταμένη κατάσταση στα σύνορα, ενώ κλήθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα με την τουρκική ακταιωρό στα ανοιχτά της Κω παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος. Για τις δηλώσεις του Ερντογάν, παρέπεμψε στους διεθνείς κανόνες και πρόσθεσε ότι δεν θα μπει «κανείς από το παράθυρο» παρά μόνο όσοι δικαιούνται εισόδου.

Για τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας είπε ότι θα γίνουν μέχρι και 2.000 προσλήψεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είναι μια παγκόσμια εφημερίδα (σ.σ.: Οι times της Νέας Υόρκης) με μεγάλη επιρροή. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης (σ.σ.: στον Πόρο Εβρου). Ολα είναι διαφανή και σύμφωνα με τους διεθνείς κι εγχώριους κανόνες τόνισε και διέψευσε για μία ακόμα φορά την ύπαρξη νεκρών μεταναστών (σ.σ.: τους αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμα οι nytimes) κάνοντας λόγο για καλά οργανωμένη τουρκική προπαγάνδα με fake news.

Δείτε την ανακοίνωση με τα μέτρα:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected