Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κώστας Κωτσόπουλος : “Έρημη πόλη η Μαδρίτη, 1000€ πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν την καραντίνα”

Στην δεύτερη ομάδα της Χετάφε αγωνίζεται ο Κώστας Κωτσόπουλος, ο οποίος περιγράφει στο gazzetta.gr την κατάσταση στην Ισπανία που είναι η δεύτερη χώρα σε κρούσματα και νεκρούς στην Ευρώπη από τον κορονοϊό.

Μετά την Ιταλία, η Ισπανία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη από τον κορονοϊό καθώς μετρά 6.391 κρούσματα (σ.σ. μέχρι αυτή την ώρα) και 196 θανάτους (σ.σ. μέχρι αυτή την ώρα) εξαιτίας του Covid-19. Η κατάσταση στην χώρα της Ιβηρικής λίγο έλειψε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο και να πλησιάσει τα τρομακτικά νούμερα της Ιταλίας, όμως έστω κι αργά η κυβέρνηση πήρε αυστηρά μέτρα.

Για τα μέτρα αυτά μιλάει στο gazzetta.gr ο Κώστας Κωτσόπουλος. Ο νεαρός επιθετικός, αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Χετάφε δανεικός από τον Ατρόμητο και ζει πρωτόγνωρες στιγμές, με την Μαδρίτη να είναι μια πόλη φάντασμα! Ο Έλληνας επιθετικός, αναφέρεται στα όσα ζει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας η οποία όπως λέει είναι κλειστή και δεν μπορεί να μπει ή να βγει κανείς!

Σε αντίθεση με όσα μετέφερε το Σάββατο στο gazzetta.gr ο Τάσος Δώνης για την κατάσταση στη Γαλλία, στην Ισπανία ο κόσμος απαγορεύεται να μετακινείται! Οι μόνες ώρες που επιτρέπεται να συμβεί κάτι τέτοιο όπως λέει ο Κώστας Κωτσόπουλος, είναι 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Από εκείνη την ώρα και μετά όποιος πιαστεί να βρίσκεται στον δρόμο άσκοπα, καλείται να πληρώσει πρόστιμο χιλίων ευρώ!

Επιπλέον, ο 23χρονος επιθετικός αναφέρεται και στο πως περνάει ο ίδιος αυτές τις στιγμές, τονίζοντας πως είναι δύσκολο να κάθεται σπίτι έχοντας όλους τους δικούς του στην Αθήνα. Άθληση δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο και είναι αναγκασμένος να γυμνάζεται μόνος του στο σπίτι του.

Κώστα, πως η ζει η Ισπανία στις μέρες του κορονοϊού;
«Έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις στην Ισπανία! Η Μαδρίτη είναι κλειστή, δεν μπορείς να μπεις ή να βγεις από την πόλη! Υπάρχει μεγάλη αστυνόμευση στους δρόμους κι ελέγχουν τις μετακινήσεις, γιατί υπάρχει απόφαση που επιτρέπει τις μετακινήσεις μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Όποιος πιαστεί να κινείται άσκοπα μετά από αυτές τις ώρες, πληρώνει πρόστιμο 1000 ευρώ! Τα μαγαζιά είναι όλα κλειστά, ενώ προπονήσεις δεν κάνουμε κι όλοι εδώ κυκλοφορούμε με μάσκες. Έχουν παρθεί μέτρα και στα σούπερ μάρκετ και μπαίνουν ανά 10 με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές».

Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί;
«Υπάρχει φόβος, όμως όλοι προσπαθούν να μην το δείχνουν και φυσικά τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά κι όλοι είναι συνεπείς σε αυτά. Νομίζω πως προσπαθούν να το διασκεδάσουν και να απολαύσουν τις στιγμές που μπορούν να έχουν τώρα με τις οικογένειές τους, μιας και υπάρχει άφθονος χρόνος».

Καταλαβαίνεις να υπάρχει άγχος για το τι θα γίνει με τις πληρωμές, μιας κι όλες οι εταιρίες έχουν κλείσει;
«Σίγουρα υπάρχει άγχος μιας και όλοι χάνουν ώρες εργασίας, όμως νομίζω πως η κυβέρνηση έχει πάρει και γι’ αυτό μέτρα και θα καλύψει κάποια από τα λεφτά των εργαζόμενων που αναγκάζονται να μη δουλεύουν. Βέβαια, το τι λέγεται με το τι θα γίνει τελικά έχει μεγάλη απόσταση…».

Τα πρωταθλήματα και στην Ισπανία έχουν αναβληθεί, γενικά υπάρχει κάτι που να επιτρέπεται στον αθλητισμό στη χώρα;
«Για δέκα μέρες έχουν σταματήσει τα πάντα! Δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί ή να προπονηθεί κανείς. Όταν περάσει το δεκαήμερο, θα εξεταστεί και πάλι η κατάσταση».

Σας αφήνουν να φύγετε προς τις πατρίδες σας;
«Δεν αφήνουν καν τους Ισπανούς της ομάδας να φύγουν από την Μαδρίτη και να βρεθούν στις περιοχές που ζουν οι οικογένειές τους ώστε να τους δουν. Για την ώρα απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις και τα ταξίδια».

Πως περνάς την ώρα σου σε μια τέτοια κατάσταση;
«Δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα… Έχουν κλείσει τα πάντα, με αποτέλεσμα να μένω σπίτι και να προπονούμαι σε αυτό. Βλέπω καμιά σειρά στη τηλεόραση και κάπως έτσι περνάει η ώρα. Είναι πιο δύσκολο για εμένα, καθώς όλοι οι δικοί μου είναι στην Ελλάδα. Ελπίζω να περάσει σύντομα όλο αυτό με όσο το δυνατόν λιγότερους θανάτους και να επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς. Για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί».

Τι πιστεύεις δεν λειτούργησε καλά και η κατάσταση ξέφυγε τόσο πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα;
«Η Ισπανία είναι μια μεγάλη χώρα, πολύς κόσμος έρχεται σε αυτή από άλλες χώρες και κάπως έτσι η κατάσταση ξέφυγε. Σίγουρα καθυστέρησαν αρκετά να πάρουν τα αυστηρά μέτρα που έχουν πάρει τώρα, καθώς πριν η κατάσταση ήταν πιο χαλαρή, όμως όταν σοβάρεψε πάρθηκαν αυστηρά μέτρα ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα και οι θάνατοι».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected