Κατηγορίες
Διάφορα

Έξαλλοι οι Τούρκοι με Ερντογάν, ξέσπασε ο Φατίχ Τερίμ!

Το… ιατρικό θαύμα της Τουρκιάς με τα μέχρι προ ολίγων ημερών μηδενικά κρούσματα κορονοϊού, πλέον, δεν υφίσταται. Όχι πως κανείς πίστευε αυτό μηδέν που συνόδευε τις καθημερινές αναφορές από τη γειτονική χώρα, αλλά πλέον ακόμη και αυτό δεν υπάρχει.

Όπως αναφέρει το balla.com.cy, οκτώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην χώρα, πάνω από 20.000 άνθρωποι σε καραντίνα λόγω της επίσκεψης τους στη Μέκκα και, το σημαντικότερο, πολύ μεγαλύτερη ανησυχία στην κοινή γνώμη. Ανησυχία που φαίνεται στα δημοσιεύματα και στις αναφορές των τουρκικών media, αλλά και στις δηλώσεις, συμπεριφορές και στάση των ανθρώπων του αθλητισμού. Στην Τουρκία βλέπετε μόλις την Παρασκευή αποφασίστηκε η συνέχιση των πρωταθλημάτων, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Και αυτό παρά την αντίδραση τόσο των Τούρκων όσο (κυρίως) των ξένων αθλητών και προπονητών, οι οποίοι δημοσίως δεν έκρυψαν την δυσφορία τους για την απόφαση που πάρθηκε να συνεχιστεί κανονικά η αθλητική δραστηριότητα.

Στο ποδόσφαιρο, οι αρχικές αποφάσεις προβλέπουν κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια ως τις 3 Απριλίου. Οι αντιδράσεις όμως μεγαλώνουν, ολοένα και οξύνεται η κατάσταση και είναι άλλωστε ενδεικτικές οι δηλώσεις του προπονητή της Γαλατασαράι και εμβληματικής προσωπικότητας για το τουρκικό ποδόσφαιρο, του Φατίχ Τερίμ, αμέσως μετά τη διεξαγωγή του ντέρμπι με την Μπεσίκτας (0-0 το αποτέλεσμα του) το βράδυ της Κυριακής.

«Γιατί ανησυχεί ο κόσμος; Από την στιγμή που η ομοσπονδία πήρε μια τέτοια απόφαση, δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας! Πως είναι δυνατόν να παίξεις ποδόσφαιρο όταν το μυαλό σου δεν είναι σε αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να κλείνουμε όλα τα ινστιτούτα στη χώρα και αθλήματα που έχουν επαφή να συνεχίζονται κανονικά. Πριν δύο μέρες, αναβλήθηκαν παιχνίδια στο τένις! Και κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν οι αθλητές να παίζουν ποδόσφαιρο. Είναι αστείο, είναι ανέκδοτο», το χαρακτηριστικό περιεχόμενο των δηλώσεων του Τερίμ, που προφανώς αναδεικνύουν τον τεράστιο προβληματισμό και αντιδράσεις στην αθλητική κοινότητα της Τουρκίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected