Super League 2

Ρεβυθόπουλος, Ρόβας και Ψιάνος στην εκπομπή “Focus” : Η φετινή περίεργη χρονιά στη SL2 και οι προβληματισμοί για το αύριο (vid)

Στην εκπομπή “Focus” της Κυριακής (17/5) που παρουσιάζει ο αρχισυντάκτης του sportsup.gr ήταν καλεσμένοι τρεις από τους πρωταγωνιστές της φετινής Super League 2.

Οι Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος (Πλατανιάς), Χρήστος Ρόβας (Δόξα Δράμας) και Στέργιος Ψιάνος (Καραϊσκάκης Άρτας) μίλησαν για τη φετινή δύσκολη ομολογουμένως χρονιά στην κατηγορία, αναφέρθηκαν για την περίοδο της πανδημίας και το πως προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα αλλά και τους έντονους προβληματισμούς τους για το “αύριο”.

Παρά τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στο παρά πέντε της εκπομπής, η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά στην αναφορά των παικτών για το μέλλον.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Χρήστος Ρεβυθόπουλος
Για τη φετινή σεζόν : “Η χρονιά για τον Πλατανιά ξεκίνησε δυνατά, μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων ήταν πολύ κοντά στην κορυφή, ωστόσο με τις αλλαγές στο ρόστερ, έχασε τη συνοχή του και δεν κατάφερε να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Προσωπικά, έκανα μια γεμάτη χρονιά και γενικά αν βάλω την απόδοση σε μια ζυγαριά, κλείνει θετικά”.

Αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα : “Αν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, ο Πλατανιάς στοχεύει απλά να φέρει εις πέρας τη φετινή σεζόν και να διεκδικήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Ωστόσο ελάχιστοι είναι οι συνάδελφοι μου που επιθυμούν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και γιατί ως αθλητές έχουν μείνει αρκετά πίσω στη φυσική τους κατάσταση. Ο φόβος πλέον δεν είναι κρυφός για την επανέναρξη και μάλιστα εντοπίζεται κυρίως στο ότι θα συνυπάρξουμε με τους συναθλητές μας σε κλειστούς χώρους, με ότι αυτό συνεπάγεται.”

Αν έχει πληροφόρηση από την ομάδα για τυχόν επανέναρξη και αν έχει κάνει συζητήσεις για τη νέα χρονιά : “Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από τον σύλλογο για τη νέα σεζόν. Όσον αφορά προσωπικά για το μέλλον, θεωρώ πρώιμο να υπάρξει τέτοια συζήτηση και λογικά θα γίνει όταν ολοκληρωθεί (με όποιον τρόπο ολοκληρωθεί) η χρονιά”

Για τον Ηρακλή : “Μαγική η χρονιά που αγωνίστηκα στον Ηρακλή. Μακράν η πιο αδικημένη ομάδα στον πλανήτη! Έχει τεράστιο μεγαλείο ως σύλλογος και αργά ή γρήγορα θα βρει τον δρόμο του”

Χρήστος Ρόβας
Για τη φετινή σεζόν : “Ιδιαίτερη η χρονιά για τη Δόξα Δράμας… Είχε σκαμπανεβάσματα και θεωρώ πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι συγκεντρώθηκε τελευταία στιγμή για το πρωτάθλημα και δεν υπήρξε ο κατάλληλος (βάσει χρόνου) προγραμματισμός για να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική. Όταν εντάχθηκα στην ομάδα, δουλέψαμε με προπονητή τον κ. Σωκράτη Οφρυδόπουλο ωστόσο με την αποχώρηση του, άλλαξε η φιλοσοφία και παρά το γεγονός πως βγήκε μια αντίδραση και ήρθαν κάποια θετικά αποτελέσματα, δεν καταφέραμε (και λόγω τύχης αλλά και λόγω αναποτελεσματικότητας) να έχουμε καλύτερη θέση στη βαθμολογία. Η Δόξα δεν φοβόταν στο παιχνίδι της, είχε επιθετικό πλάνο και νομίζω ότι οι φίλαθλοι σε γενικές γραμμές το ευχαριστήθηκαν. Όσον αφορά την προσωπική μου απόδοση, κλείνει με θετικό πρόσημο καθώς παρά το γεγονός πως για έναν γύρο αγωνιζόμουν ως αλλαγή, συνέχισα να δουλεύω, κέρδισα μια θέση στην 11άδα και σταδιακά ήρθαν τα γκολ που τόσο πολύ έψαχνα για να βοηθήσω την ομάδα. Ως ένα βαθμό έδειξα την αξία μου, θεωρώ πως ο κόσμος το αντιλήφθηκε και πιστεύω ότι στην πορεία θα έβλεπε ακόμη περισσότερα πράγματα από μένα”.

Για τον Ηρακλή : “Ο Ηρακλής είναι μέσα στις πέντε μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και η πιο ιστορική της Θεσσαλονίκης. Έναν κόσμο που έχει υποφέρει τα τελευταία χρόνια, με τρεις άδικους υποβιβασμούς, είμαι πολύ δεμένος με τον σύλλογο και εύχομαι να βρει το δρόμο του. Είμαι σίγουρος πως θα αναγεννηθεί και πάλι από τις στάχτες του και με την ανάλογη υπομονή του κόσμου, σύντομα θα τον δούμε εκεί που του αρμόζει.

Για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή και το ελληνικό ποδόσφαιρο : “Όποιος αθλητής παίζει ποδόσφαιρο, είμαστε κακά τα ψέματα εξαρτημένοι… Κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο, είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Πολλά τα συναισθήματα που βγαίνουν όταν αγωνίζεσαι και για μένα που βρέθηκα για λίγο στη Ρουμανία και έκανα τη σύγκριση, θεωρώ πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.”

Στέργιος Ψιάνος
Για τη φετινή σεζόν : “Ξεκίνησε δύσκολα η φετινή σεζόν. Κάποιοι ποδοσφαιριστές αποφασίσαμε να μείνουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα και οι μεταγραφές που έγιναν ήταν προς την κατεύθυνση να υπάρχει μια διάκριση στην κατηγορία. Το ποδόσφαιρο το ευχαριστήθηκαμε και με τον προπονητή Απόστολο Χαραλαμπίδη είχαμε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο το οποίο και βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα”.

Για την κατάσταση που επικρατεί : “Θεωρώ πως οι ποδοσφαιριστές είμαστε αναλώσιμοι. Κάθε χρόνο νιώθουμε την απογοήτευση για κάποιες καταστάσεις, κυρίως για το πως μας αντιμετωπίζουν είτε στο οικονομικό είτε εν γένει αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο. Θεωρούμαστε επαγγελματίες αλλά η αντιμετώπιση που έχουμε είναι το άκρως αντίθετο.”

Αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα : “Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα η παρατεταμένη καραντίνα μας έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, ωστόσο είμαστε ανυπόμονοι να αγωνιστούμε και πάλι. Ωστόσο για να το κάνουμε, θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιες οδηγίες από τους ιατρούς, όπως τα διαγνωστικά τεστ τα οποία όμως θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα δαπανηρά για μια ομάδα Super League 2 και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να τα λάβουμε.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected