Διάφορα

Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η εκτόξευση του “Space X” στο διάστημα

Η εκτόξευση του Space X είχε προγραμματιστεί για τις 23.33 ώρα Ελλάδος, ωστόσο η έντονη βροχόπτωση κι οι καταιγίδες που πλημμύρισαν από νωρίς το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις ακτές της Φλόριντα αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια και έτσι αναβλήθηκε.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr, η αποστολή Demo-2 με δύο αστροναύτες θα ταξιδέψει, καιρού επιτρέποντας, προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα σε διαστημόπλοιο της εταιρείας SpaceX του Μασκ στις 30 του μηνός.

Τα δύο μέλη του πληρώματος που επέλεξε η NASA για την αποστολή με την ονομασία “Demo-2” είναι οι Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλεϊ, οι οποίοι βρίσκονταν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Και οι δύο είναι παντρεμένοι με γυναίκες αστροναύτες της NASA και έχουν μικρά παιδιά.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, η αποστολή αποφασίστηκε να συνεχιστεί, προκειμένου να διατηρηθεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός -ένα τεράστιο εργαστήριο σε τροχιά- πλήρως εξοπλισμένος με Αμερικανούς αστροναύτες.

Στην εκτόξευση θα παρευρεθεί και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να κατοχυρώσει την αμερικανική κυριαρχία στο διάστημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected