Super League 1

Αγγίζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός, πέρασε με Ελ Αραμπί από την Τούμπα

Με γκολ του συνήθη…ύποπτου Γιουσούφ Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα και με τη διαφορά στο +17 βρίσκεται μια ανάσα από τον φετινό τίτλο.

Προτού καλά καλά αρχίσουν τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός τελείωσε την υπόθεση του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την Τούμπα και ουσιαστικά σφιχταγκάλιασαν το πρωτάθλημα έπειτα από μια τριετία. Για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδρασε και πάλι ο συνήθης ύποπτος Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν έδειξε να επηρεάζεται από τη διακοπή, την καραντίνα και την αποχή από τα γήπεδα, φτάνοντας τα 18 γκολ στη Super League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ δείχνοντας καλύτερα προετοιμασμένος, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν στο 6′ με τον Ελ Αραμπί. Το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από χρήση της γραμμής του VAR σε μια οριακή φάση, η οποία διαφωτίστηκε χάρη στην τεχνολογία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά γήπεδα.

Ο ΠΑΟΚ δεν αφυπνίστηκε από την απειλή του Ολυμπιακού και το πλήρωσε καθώς η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ στο 26′ και πάλι με τον Ελ Αραμπί. Ο Βϊερίνια έκανε λανθασμένη εκτίμηση, ο Βαλμπουενά έκλεψε την μπάλα και «σημάδεψε» με εξαιρετική σέντρα τον Μαροκινό στράικερ, ο οποίος δεν λάθεψε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη (0-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο έχοντας καλύτερα στοιχεία στο παιχνίδι του. Πήρε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει το τέρμα του Ολυμπιακού. Ο Αμπέλ Φερέιρα μετά το 67′ προσπάθησε να τονώσει και να φρεσκάρει την ενδεκάδα του Δικεφάλου ρίχνοντας στη μάχη τον Πέλκα και τον Σφιντέρσκι αντί του Μπίσεσβαρ και του Ελ Καντουρί, ενώ στο επόμενο δεκάλεπτο έκανε άλλες τρεις αλλαγές (Σοάρες αντί Μάτος, Εσίτι αντί Μαουρίσιο και ο νεαρός Τζόλης αντί του Ακπομ).

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός έκανε καλή διαχείριση και περιόρισε τον ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή του.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (73′ Σοάρες), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο (76′ Εσίτι), Λημνιός, Ελ Καντουρί (66′ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (66′ Σφιντέρσκι), Ακπομ (76′ Τζόλης).

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (75′ Σισέ), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84′ Γκασπάρ), Βαλμπουενά (84′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (84′ Χασάν), Μασούρας (71′ Ραντζέλοβιτς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected