Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στα καλύτερα του ο 18χρονος Έλληνας της Φορτούνα, Αλέξανδρος Κυριακίδης

O Αλέξανδρος Κυριακίδης της Φορτούνα Ντίσελντορφ εδώ και δύο χρόνια έχει επαγγελματικό συμβόλαιο στο σύλλογο της Γερμανίας και ονειρεύεται καριέρα στο εξωτερικό και μια θέση στην Εθνική Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δει αρκετά ελληνόπουλα που έκαναν τα πρώτα βήματα στο εξωτερικό, να παίζουν στη Super League και κάποιοι εξ αυτών να ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο και να παίζουν για την Εθνική Ελλάδας και παράλληλα να γίνονται μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κλασικά παραδείγματα και μάλιστα προερχόμενοι και οι δύο από τη Γερμανία οι Κώστας Μήτρογλου και Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Εδώ και λίγο καιρό οι άνθρωποι της ΕΠΟ έχουν… στρέψει τα βλέμματα τους σε αρκετούς παίκτες που έχουν ελληνικές ρίζες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες όπως ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης ο οποίος κλήθηκε για την πρώτη ομάδα από τον Τζον Φαν Σιπ στις προηγούμενες κλήσεις.

Σε επίπεδο Νέων αυτός που προσέλκυσε πάνω του τα βλέμματα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Νίκου Κεχαγιά, και κλήθηκε για προπονήσεις ενώ πιθανότατα θα γινόταν μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Νέων αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός θα ήταν ο 18χρονος Αλέξανδρος Κυριακίδης ο οποίος έχει γεννηθεί στη Γερμανία στις 24 Μαρτίου 2002 από Έλληνες γονείς και παίζει στη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο νεαρός επιθετικός μάλιστα έχει καταφέρει με την παρουσία του στο σύλλογο της Γερμανίας να κερδίσει εδώ και δύο χρόνια ένα επαγγελματικό συμβόλαιο το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2021. Προς το παρόν έχει παίξει και σε επίπεδο U19 της Bundesliga με τη φανέλα της Φορτούνα, όντας ο μοναδικός Έλληνας γεννηθείς το 2002 που κατάφερε κάτι τέτοιο σε ομάδα που πρωταγωνιστούσε μέχρι τον Φεβρουάριο.

περισσότερα στο Sport24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected