Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Λάμπει το άστρο του 19χρονου Νίκου Μιχελή στη Μίλαν!

Ο τίτλος του αφιερώματος παραπέμπει στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” που περιγράφει τους κόπους ενός παιδιού που παρά τις αντιξοότητες κάνει τα πάντα για να μάθει γράμματα.

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα τέτοιο βιβλίο με την πορεία ενός νεαρού ποδοσφαιριστή; Το κοινό λοιπόν είναι η προσπάθεια, η αφοσίωση και η δουλειά, ώστε να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα. Ο 19χρονος Νίκος Μιχελής είναι κοντά στο όνειρο, μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη, αλλά βρίσκεται στον σωστό δρόμο και θα τα καταφέρει.

Πώς είμαστε τόσο σίγουροι γι’ αυτό; Γνωρίσαμε τον Νίκο Μιχελή και αντιληφθήκαμε ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επιτυχία. Από την πρώτη μας επαφή καταλάβαμε ότι πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί. Είναι μόλις 19 ετών, κάνει προπόνηση λίγα μέτρα από αστέρες, όπως ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Ντοναρούμα, πατάει στο ιστορικό Μιλανέλο, το προπονητικό κέντρο που έχουν προπονηθεί θρύλοι των Ροσονέρι, όμως παραμένει ταπεινός, προσγειωμένος με πλήρη συγκέντρωση για τη δουλειά του και θέληση για συνεχή βελτίωση.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι ασυνήθιστα, ειδικά για έναν αθλητή που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει πετύχει τόσα πολλά. Ξαφνικά από τη Νέα Σμύρνη, βρέθηκε στα τμήματα υποδομής του Αστέρα Τρίπολης και από εκεί έκανε το μεγάλο βήμα για την Ιταλία και τη Μίλαν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το πρώτο, λοιπόν, ταξίδι έγινε στην Τρίπολη. Οι άνθρωποι της Αρκαδίας είχαν παρακολουθήσει το ακατέργαστο ταλέντο του Μιχελή στην προεθνική ομάδα της ΕΠΣΑΝΑ και το εκμεταλλεύτηκαν άμεσα: “Έπαιζα μία χρονιά πριν πάω στον Αστέρα, στην Προ-Εθνική ομάδα στην ΕΠΣΑΝΑ μέσω της Ακαδημίας του Κωστέα Γείτονα. Έπαιζα εκεί κάποιους αγώνες, με είδανε και από εκεί πήγα στον Αστέρα”.

Με τη φανέλα του Αστέρα δεν πρόλαβε ποτέ να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο, όμως εντυπωσίαζε με την Κ19. Έξι συμμετοχές σημείωσε στο πρωτάθλημα της Super League τη σεζόν 2017/2018, ενώ το 2018/2019 πήρε ακόμη περισσότερο χρόνο στα πόδια του σκοράροντας μάλιστα και ένα γκολ. Το ταλέντο του δεν άργησε να πάρει γρήγορα διεθνή προβολή.

Η συνέντευη του στο Sport24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected