Κατηγορίες
Basket

Κι άλλη ομάδα αποχωρεί από τη Basket League;

Το δρόμο του Ρεθύμνου ακολούθησε η ομάδα μπάσκετ του Ηφαίστου Λήμνου, καθώς την επόμενη σεζόν δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1.

Στις 14 έπεσε ο αριθμός των ομάδων της επόμενη Basket League, καθώς και ο Ήφαιστος Λήμνου αναμένεται να ανακοινώσει από στιγμή σε στιγμή ότι δεν θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στην Α1.

Όπως αναφέρει το Pronews, ο ιδιοκτήτης της ομάδας από τη Λήμνο, Σπύρος Μπούμπουρας, ήταν στο νησί του βορείου Αιγαίου τις τελευταίες ημέρες, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, αλλά δεν άκουσε αυτά που ήθελε αναφορικά με τη βοήθεια που θα μπορούσε να είχε και έτσι αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα από την Α1.

Ο Ήφαιστος ακολούθησε έτσι το Ρέθυμνο, που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει ούτε αυτό στην κατηγορία και οι ομάδες -που προβλεπόταν να είναι 16 μετά την αναδιάρθρωση- έγιναν ξανά 14 και ίσως προβλέπεται και συνέχεια αποχωρήσεων, καθώς το κόστος συμμετοχής έχει ανέβει αισθητά.

Θυμίζουμε επίσης ότι βάση του νέου κανονισμού όποια ομάδα δεν δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 δεν αντικαθίσταται, ενώ υποβιβάζεται και αυτόματα στην Β’ Εθνική και όχι στην Α2.