Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη μέρα και πανελλήνιο ρεκόρ για την Αναστασία Ντραγκομίροβα!

Σπουδαία παρουσία πραγματοποίησε η Αναστασία Ντραγκομίροβα (Κένταυρος Χαλκ.) στη διάρκεια των διασυλλογικών Αγώνων Κ18 που έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Η νεαρή αθλήτρια έστειλε τη σφαίρα στα 17,35 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ της Μαρίας Μαγκούλια, το οποίο ήταν 17,32 μέτρα από τις 16 Ιουλίου 2016.

Η Ντραγκομίροβα πλέον είναι η κάτοχος τριών ρεκόρ στην κατηγορία, αφού κατέχει το ρεκόρ στο μήκος Κ18 (6,35 μ.), αλλά και στα σύνθετα (5,892 β.). Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων της κατηγορίας της, εκεί όπου ευελπιστεί να βελτιώσει το δικό της ρεκόρ.

Ντεμπούτο στη σεζόν έκανε και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με συμμετοχή σε δύο αγωνίσματα. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έχοντας ευνοϊκό άνεμο επικράτησε αρχικά τα 100 μ. με 11.87 (2,9) κι έπειτα ήταν νικήτρια στα 200 μ. με το εντυπωσιακό 24.60 με αντίθετο άνεμο 1,9, για να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 24.64 από το 2019.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία στην ίδια διοργάνωση της Δέσποινας Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) στη δισκοβολία. Η νεαρή αθλήτρια σημείωσε 50,50 μ. που εκτός από ατομικό της ρεκόρ είναι επίδοση καλύτερη από το όριο που είχε οριστεί για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Ο Νικόλας Πολυχρονίου έστειλε τη σφύρα στα 78,84 μ.

Ο Νικόλας Πολυχρονίου (ΑΕΚ) είναι ένας από τους αθλητές της νέας γενιάς που ξεχωρίζουν τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο 17χρονος, γιος του παλιού πρωταθλητής τη σφυροβολίας, Χρήστου Πολυχρονίου, ήταν ένα από τα πρόσωπα της σημερινής ημέρας των διασυλλογικών αγώνων Κ18. Ο νεαρός αγωνίστηκε στον όμιλο των Αθηνών στον Άγιο Κοσμά και πέτυχε βολή στα 78,84 μ., επίδοση που δείχνει πως είναι ικανός να απειλήσει ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο είναι 80,15 μ. και ανήκει στον Χρήστο Φραντζεσκάκη. Ο Πολυχρονίου είχε μία ακόμη μεγάλη βολή στα 75,93 μέτρα, επίδοση που ήταν επίσης πάνω από το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 72,80 μέτρα. Παράλληλα η βολή του είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως από αθλητή της ηλικίας του, ενώ θα του έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Η Αναστασία Ρέτσα (Αμεινίας Μεσογείων) ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από τις εμφανίσεις του χειμώνα, αφού ξεπέρασε τα 4,01 μ. στο επί κοντώ και έδειξε από νωρίς πως είναι σε θέση να ανέβει πάνω από το 4,07 μ., που σημείωσε τον Φεβρουάριο στο ΣΕΦ και αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ της. Η αθλήτρια του Συμεών Αναστασιάδη πραγματοποίησε σήμερα τον πρώτο της αγώνα στη θερινή σεζόν πάνω από τα 4,00 μέτρα.

Η Άννα- Μαρία Ίβιτς (ΣΑΚΑ) ξεχώρισε στα 400 μ., όπου ήταν νικήτρια με 58.91, ενώ στα 5.000 μ. βάδην η Αναστασία Ανωνοπούλου (ΓΑΣ Ικαρος) με 26.05.51.

Καλός αγώνας έγινε στο ύψος κοριτσιών με δύο αθλήτριες να ξεπερνούν τα 1,65 μ. την 15χρονη Παναγιώτα Πλατανιά (ΓΣ Κηφισιάς) και την 16χρονη Βιργινία Κουλουμέντα (ΑΟ Φιλοθέης).