Κατηγορίες
Αθλήματα

Εντυπωσιακό φινάλε και μήνυμα ημιτελικών από τον Τσιτσιπά! (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του David Goffin με 4-0, για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του για το round robin του Ultimate Tennis Showdown με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 8 νικών σε 9 αγώνες! Έστειλε επίσης ένα ηχηρό μήνυμα στον Βέλγο, τον οποίο θα αντιμετωπίσει και αύριο για τα ημιτελικά.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Τσιτσιπάς κέρδισε και τον Goffin με 4-0 (18-12, 16-13, 14-11, 22-11) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος Ultimate Tennis Showdown της Mouratoglou Tennis Academy, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του σε αυτή. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Τσιτσιπά στη διοργάνωση στο οποίο δεν έχασε καμία περίοδο.

Ο Στέφανος κυριάρχησε απόλυτα στην 1η περίοδο, προηγήθηκε μέχρι και με 18-5 και τελικά την κέρδισε με 18-12, καθώς ο Βέλγος κατάφερε στο κλείσιμό της να κάνει ένα σερί 5 κερδισμένων πόντων (ο ένας μέτρησε για 3, καθώς αξιοποίησε την κάρτα Winners Count X3).

Η 2η περίοδος ήταν πιο κλειστή, αλλά και πάλι ο Έλληνας τενίστας είχε το πάνω χέρι, διατηρώντας στο μεγαλύτερο μέρος της ένα προβάδισμα ασφαλείας 2-4 πόντων, για να επικρατησει τελικά με 16-13.

Στην 3η περίοδο η δυο παίκτες πήγαιναν πόντο-πόντο για αρκετά λεπτά, όμως σε ένα κρίσιμο σημείο, περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος της, ο Στέφανος “ξέφυγε” για πρώτη φορά στο +3, με 10-7. Στα 90 δευτερόλεπτα πριν το τέλος αύξησε τη διαφορά στο 12-8 και “καθάρισε” ουσιαστικά και αυτή την περίοδο, που έληξε στο υπέρ του 14-11.

Με ένα σερί 8 διαδοχικών πόντων, ο πρωταθλητής μας απέκτησε μια μεγάλη διαφορά στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας στο 12-4 περίπου στα μισά του 10λεπτου. Δεν υπήρχε γυρισμός για τον Goffin, με τον Τσιτσιπά να κάνει ό,τι θέλει και τα επόμενα λεπτά στο court και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, ολοκληρώνοντας αυτή την περίοδο με σκορ 22-11.

Με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο τουρνουά, ο Στέφανος ολοκλήρωσε το round robin με το πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ 8-1 νίκες. Θα ήταν ούτως ή άλλως πάντως στην 1η θέση της τελικής βαθμολογίας, όποια και αν ήταν τα αποτελέσματα της σημερινής ημέρας.

Με τη νίκη του, αυτό που εξασφάλισε είναι την παραμονή του Goffin στην 4η θέση, που σημαίνει πως θα τον αντιμετωπίσει ξανά αύριο, για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο άλλος ημιτελικός θα είναι ανάμεσα στον Matteo Berrettini και στον Richard Gasquet.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected