Κατηγορίες
BET

Γλίτωσε την τιμωρία η Σίτι αλλά έχασε το ποδόσφαιρο…

Η αναίρεση της τιμωρίας της Σίτι για παραβίαση του FFP άλλαξε, εκ νέου, τα δεδομένα στην Premier League.

Τούτο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η μη, εντέλει, τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι συνιστά σκάνδαλο, νέτα σκέτα, στο 1.10 βέβαια θα πλήρωνε στα προγνωστικά οπαπ να… τη γλιτώσει. Διότι είχε τιμωρηθεί, για να το κάνουμε λιανά, επειδή… έκλεβε. Επειδή ένας, ο σεΐχης Μανσούρ εν προκειμένω, πλήρωνε πολλά εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχει ο σύλλογος τα ανάλογα έσοδα. Και τι έκαναν οι «σίτιζινς»; Μέσω αρκετών μεταφορών χρημάτων, μέσω συμβολαίων όχι στη Σίτι αλλά σε εταιρείες του Μανσούρ, μέσω χορηγιών από τρίτους, χρημάτων του σεΐχη, προς το club, «μαγείρεψε» τον ισολογισμό.

Και, ναι, συνιστά κλοπή κάτι που νομικά θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός, εξ ου και αρχικώς διώχθηκε. Χάρη στα χρήματα του ενός η Σίτι δημιούργησε ρόστερ που όμοιό του δεν υπήρχε στα χρονικά, με δύο (και βάλε) ισάξιες ενδεκάδες. Και, αθέμιτα, πήρε τον τίτλο στην ισοβαθμία με τη Γιουνάιτεντ το 2011-12 και δύο φορές από τη Λίβερπουλ, το 2013-14 αλλά και πέρυσι, όπου οι reds έκαναν ρεκόρ βαθμών στην ιστορία του συλλόγου! Δεν είναι άδικο τα προγνωστικά σήμερα να πέφτουν έξω εξαιτίας αυτού (χεχε);

Ο λόγος στους εμπλεκόμενους. Ο Γιούργκεν Κλοπ είπε, με χιούμορ, το αυτονόητο: ότι ευτυχώς που δεν τιμωρήθηκε η Σίτι διότι θα γλίτωνε 10-12 παιχνίδια στην Ευρώπη και «πραγματικά, δεν θα είχε τύχη καμία άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα!». Προσθέτοντας ότι «είναι κακή μέρα για το ποδόσφαιρο γιατί το FFP υποτίθεται ότι βοηθάει και στις ισορροπίες και το μέλλον του Champions League». Πιο επικριτικός εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο – αν και είναι προπονητής που έχει μάθει να εργάζεται σε «ακριβές ομάδες. Και τα είπε χύμα: ότι αφού δεν την είναι ένοχη η Σίτι, κακώς της επέβαλλαν 10 εκατ. ευρώ πρόστιμο. Αλλά αν είναι, τότε και πάλι η απόφαση είναι ντροπιαστική διότι θα έπρεπε να αποκλειστούν και όχι μόνο να πληρώσουν». 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected