Κατηγορίες
Super League 1

Προβάδισμα ΠΑΟΚ για το Champions League, 0-0 στο ΟΑΚΑ (βαθμολογία)

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και…φουλ τακτική, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0. Προβάδισμα για τη δεύτερη θέση ο “δικέφαλος” του Βορρά, που θέλει έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική με τον Άρη στην Τούμπα και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Champions League.

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μη δείχνουν καμία διάθεση να ρισκάρουν.

Τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν ήταν το σήμα κατατεθέν στο ξεκίνημα του ματς,  στο οποίο πρώτη απείλησε η ομάδα του Καρέρα μετά από λάθος του Εσίτι.

Αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Μάνταλος, ο οποίος στο 13ο λεπτό έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του επιθετικά στο 27ο λεπτό, καταγράφοντας την παρθενική του τελική στο ματς: ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα ωραίο σουτ από μακριά, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από την εστία του Μπάρκα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολιβέιρα βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε, έκανε το σουτ, όμως ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Με τον ρυθμό να έχει βελτιωθεί και τις δύο ομάδες να έχουν ξεθαρρέψει κάπως ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 31′, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Οικονόμου, προτού ο Άγγλος στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του Α’ ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση, με εξαίρεση αυτή στο 45+2′, όταν ο Κρίστισιτς με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ολιβέιρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Καρέρα έριξε τον Βέρντε (48′) στη θέση του Τσιγκρίνσκι, καθώς ο Ουκρανός αμυντικός αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Ιταλός είδε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου να δημιουργεί, βγάζει καλές συνεργασίες και να έχει δύο καλές στιγμές, με τον Τζόλη (54′) και τον Μαουρίσιο (58′), τα σουτ των οποίων ανησύχησαν τον Μπάρκα, ωστόσο δεν βρήκαν στόχο.

Στο 61ο λεπτό ήταν σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει με τον Βέρντε, να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή, μετά από πάσα του Μάνταλου, με τον Πασχαλάκη όμως να εξουδετερώνει το σουτ του.

Στη συνέχεια ο Φερέιρα φρέσκαρε την επιθετική του γραμμή, περνώντας στο 66′ τον Σβιντέρσκι αντί του Άκπομ, ενώ στο 70′ ο Μάνταλος βρέθηκε κάτω μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ολλανδός διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς.

Η επόμενη κίνηση στην προπονητική «σκακιέρα» έγινε και πάλι από τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος έριξε στο ματς τους Στοχ και Λημνιό αντί των Μπίσεσβαρ και Τζόλη στο 74′.

Ο Καρέρα απάντησε δύο λεπτά αργότερα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Αραούχο αντί του Σιμόες.

Άλλωστε ο Ιταλός δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει και να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, δεδομένης της αναγκαιότητας της νίκης για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο 79ο λεπτό δημιουργήθηκε μία φάση με καλές προοπτικές για την ΑΕΚ, ωστόσο ο Βαρέλα πρόλαβε την μπάλα πριν σουτάρει ο Αραούχο.  Ο Πασχαλάκης στη συνέχεια μπλόκαρε, κι έτσι έληξε ο συναγερμός στα καρέ του «δικεφάλου» του Βορρά.

Έξι λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μία ανάσα από το 0-1, με τον Λημνιό να τροφοδοτεί τον Στοχ μέσα στην περιοχή και τον Σλοβάκο άσο να σουτάρει, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλό του για να βρει το πολυπόθητο γκολ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων απείλησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέρντε. Πάντως και σε αυτήν την περίπτωση φώναξε «παρών» ο Πασχαλάκης και, διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ, κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (48′ Βέρντε), Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (76′ Αραούχο), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίτσιο, Μπίσεσβαρ (74′ Στοχ), Τζόλης (74′ Λημνιός), Άκπομ (66′ Σβιντέρσκι)

Η βαθμολογία

    ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 35 27 7 1 71 16 55 88
2 ΠΑΟΚ 35 21 9 5 58 29 29 72
3 ΑΕΚ 35 20 9 6 59 29 30 69
4 Παναθηναϊκός 35 14 13 8 40 30 10 55
5 Άρης 35 10 11 14 48 51 -3 41
6 ΟΦΗ 35 10 6 19 41 53 -12 36
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected