Κατηγορίες
BET

Μπρέντφορντ – Φούλαμ για την άνοδο στο πιο ακριβό παιχνίδι του πλανήτη!

Μπρέντφορντ εναντίον Φούλαμ απόψε στο ουδέτερο «Γουέμπλεϊ» για μια θέση ανόδου, πίσω από Λιντς και Γουέστ Μπρομ, στην Premier League. Και, δη, ντέρμπι του δυτικού Λονδίνου, με αντιπαλότητα, σε άδειο γήπεδο.  Πρόκειται φυσικά για το πιο ακριβό παιχνίδι στον πλανήτη, και δίχως υπερβολή: όποια ομάδα ανέβει, εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει γύρω στα 200 εκατ. ευρώ μόνο για την επόμενη σεζόν. Και, ειδικά για την απούσα εδώ και δεκαετίες από τα… σαλόνια, Μπρέντφορντ, το ποσό εκτινάσσεται στα 330 εκατ. ευρώ αν ανέβει και παραμείνει την επόμενη σεζόν… Γενικώς οι Αγγλοι, με τις δικλείδες ασφαλείας, προσπαθούν να στηρίξουν τις ομάδες, ακόμη κι όταν αυτές υποβιβάζονται: η Μπόρνμουθ έβγαλε πάνω από 1 δισ. ευρώ στα πέντε χρόνια παρουσίας της στην Premier League και για την επόμενη διετία, αν και έπεσε, έχει λαμβάνει άλλα 200 εκατ. ευρώ. Πιο… εγγυημένα κι από τις οπαπ αποδόσεις.

Πιο… άγνωστη στο ευρύ κοινό είναι η Μπρέντφορντ, η οποία ως τον Μάιο του 2009 αγωνιζόταν στη League Two και, πλέον, έχει φτάσει μια ανάσα (90, ή και παραπάνω, λεπτά δηλαδή) από τα… σαλόνια της Premiership. Και, αργά ή γρήγορα, θα γραφτεί βιβλίο, ίσως γίνει και ταινία, ο Μάθιου Μπένχαμ που άλλαξε τον ρου της ιστορίας και της Μπρέντφορντ, μα και της Μίντιλαντ, επίσης ιδιοκτήτης της.

Ο Μπένχαμ ζούσε, κυριολεκτικά, από το στοίχημα και ήταν μετρ παίζοντας ακριβές σκορ. Ως τα 35 του είχε γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα… εχθρός των μπουκ, ακόμη και στην ασιατική αγορά, όπου για χρόνια έπαιζε χωρίς όριο πονταρίσματος. Όταν κατάλαβε ότι είχε ήδη έναν μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό και πολλούς «δυνατούς» φίλους, ίδρυσε ένα επενδυτικό fund, κατόπιν, έγινε μεγαλομέτοχος της Μπρέντφορντ το 2012 και έκτοτε πορεύτηκε στηριζόμενος στην πρώτη τακτική του στοιχήματος: τη στατιστική. Τα πάντα κινούνται γύρω από αυτή, τα πάντα. Και το 2015 απέκτησε και τη Μίντιλαντ, στη Δανία, τοποθετώντας για πρόεδρο τον μόλις 31 ετών Ράσμους Ανκερσεν, εξίσου… κολλημένο με τα μαθηματικά. Εκτοτε η Μίντιλαντ εξελίχθηκε σε πρώτη δύναμη της χώρας χάρη στα στατιστικά δεδομένα και τους αλγόριθμούς τους, τα οποία παρέχουν οι data analysts που έχουν προσληφθεί από τον σύλλογο, δύο εξ αυτών μάλιστα ζούσαν στο Λονδίνο, εργάζονταν στην Μπρέντφορντ κι αποφάσισαν να αλλάξουν ζωή.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected