Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έστησε…πάρτι η Σαχτάρ και πέρασε στα ημιτελικά! (vid)

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ διέλυσε 4-1 τη Βασιλεία στον προημιτελικό του Europa League και έκλεισε «ραντεβού» με την Ίντερ στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Εξαρχής στο «ζευγάρι» με τους Ελβετούς, οι Ουκρανοί ήταν το φαβορί. Κάτι που φρόντισαν να επιβεβαιώσουν με το… καλημέρα στον προημιτελικό του Europa League που έγινε στο Γκεζελκίρχεν. Όπως αναφέρει το onsports, η Σαχτάρ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Βασιλεία και με δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο τη… σκόρπισε 4-1 για να εξασφαλίσει την παρουσία της στον ημιτελικό του Europa League, για πρώτη φορά μετά το 2016.

Οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάρλος και κεφαλιά του Μοράες, ενώ στο 22’ ο Μάρλος και πάλι έκανε την ασίστ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Τάισον, για το 2-0 του ημιχρόνου. Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Βασιλεία προσπάθησε να μπει στο ματς και να διεκδικήσει κάτι, όμως, η Σαχτάρ ήταν εμφανώς ανώτερη και το επιβεβαίωσε ξανά. Στο 75’ ο Άλαν με πέναλτι έκανε το 3-0, ενώ ο δεξιός μπακ Ντοντό στο 88’ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το 4-0.

Το μόνο που κατάφερε η Βασιλεία ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με σκόρερ τον Φαν Φοσβίνγκελ.

Έτσι, η Σαχτάρ για τέταρτη φορά στην ιστορία της είναι στα ημιτελικά του Europa League. Η πρώτη ήταν το 2009 όταν έφτασε και στον τελικό κατακτώντας το τρόπαιο, ενώ το 2010 και πάλι βρέθηκε στον τελικό αλλά δεν τα κατάφερε. Το 2016 η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά, εκεί όπου τώρα θα συναντήσει απέναντί της την Ίντερ, σε ένα «ζευγάρι» που με βάση την εικόνα των Ουκρανών και το μέγεθος της ιταλικής ομάδας θα μπορούσε να είναι άνετα και ο τελικός…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected