Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

Β Ερασιτεχνική ΕΠΣ Ημαθίας : Ένας αμφίβολος “χάρτης” χωρίς… σύνορα!

Mετά το ρεπορτάζ του sportsup.gr για τις 17 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α Ερασιτεχνική (ΕΔΩ), παρουσιάζουμε το αντίστοιχο στη Β κατηγορία όπου ανήκουν βάσει προκήρυξης 21 ομάδες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα για την ανώτερη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Νομό, όλα είναι ρευστά καθώς τόσο η πανδημία όσο και οι επιπτώσεις αυτής, έχουν επιφέρει αρκετά προβλήματα στις ομάδες, που αφορούν αφενός το οικονομικό σκέλος και αφετέρου τον δικαιολογημένο φόβο για το πως θα αντιδράσουν (ή πρωταρχικά πως θα ενεργήσουν) σε περίπτωση κρουσμάτων.

Θα δείτε και παρακάτω πως 40 μέρες περίπου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (η ΕΠΣ Ημαθίας μίλησε στη Γενική Συνέλευση για σέντρα στις 11/10), πολλές είναι οι ομάδες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στον προγραμματισμό και κάποιες εξ αυτών δεν θα συμμετέχουν καθόλου.

Βεβαίως, είναι και εκείνες που έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βάσει προκήρυξης, όσες τερμάτισαν στις υψηλές θέσεις των δύο ομίλων θα κληθούν να αντικαταστήσουν αυτές που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στην Α Ερασιτεχνική.

Αναλυτικά η εικόνα των 21 ομάδων αυτή τη στιγμή :

1. ΑΕΠ Βέροιας : Η πρώτη συγκέντρωση ορίστηκε για τη Δευτέρα 24/8. Θεωρείται σίγουρο πως η ομάδα θα εμπιστευτεί τους παίκτες που αγωνίστηκαν πέρσι στα πρωταθλήματα U16 και U14 αντίστοιχα.

2. Ολυμπιακός Νάουσας : Ξεκίνησε τη Δευτέρα 17/8 η προετοιμασία των “ερυθρόλευκων”. Για μια ακόμη σεζόν, η φιλοσοφία παραμένει η ίδια, με πολλούς νεαρούς και συγκεκριμένους έμπειρους στο ρόστερ.

3. ΑΕΚ Καμποχωρίου : Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η έναρξη της προετοιμασίας. Προπονητής παραμένει ο Μέρκος Καραλιόπουλος.

4. ΑΕ Καψόχωρας : Σήμερα Τρίτη (18/8) η “πρώτη” για τους “κιτρινόμαυρους”, που την περσινή σεζόν έφτασαν μέχρι τον τελικό των μπαράζ της κατηγορίας.

5. ΑΕ Τρικάλων : Αβέβαιο το μέλλον της ΑΕΤ, αν και τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια προσπάθεια επανασύνταξης από τους ανθρώπους που επαναλειτούργησαν την ομάδα από την Ανατολική Ημαθία.

6. Ολυμπιακός Λουτρού : Με νέο ΔΣ και την προετοιμασία να έχει ήδη ξεκινήσει πορεύεται αυτή την περίοδο η ομάδα του Λουτρού.

7. Δόξα Λιανοβεργίου : Εξαιρετικά δυσοίωνο το μέλλος για τους “κυανόλευκους”, που τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν και στην Α Ερασιτεχνική. Η αποχώρηση του Σάκη Τσεκούρα από τη διοικητική ηγεσία φαίνεται πως λειτούργησε ανασταλτικά, καθώς δεν βρέθηκε διάδοχη κατάσταση.

8. ΠΑΟ Παλατίτσια : Μετά τη Γενική συνέλευση της ομάδας θα εμφανιστεί αν υπάρχει η διάθεση και η θέληση να συνεχίσει τη λειτουργία της. Ωστόσο όσοι ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό, γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟ πάντα βρίσκει τη λύση και κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και φέτος.

9. Δόξα Κυψέλης : Όπως η Δόξα Λιανοβεργίου έτσι και η συνονόματη της Κυψέλης, δεν δείχνει φως στο ορίζοντα. Εξαιρετικά δύσκολη η συμμετοχή στο επερχόμενο πρωτάθλημα.

10. Άτλας Ζερβοχωρίου : Με τη γνωστή οργάνωση που διέπει τη διοίκηση του Δημήτρη Τσαλίλη, η ομάδα όχι μόνο έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της αλλά προχωρά και στην απαραίτητη ενίσχυση.

11. Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Αύριο Τετάρτη 19/8 είναι η κρίσιμη μέρα για τους “πράσινους” καθώς θα φανεί το πως θα πορευτεί τη νέα σεζόν.

12. Λευκάδια : Το Συμβούλιο της Κυριακής (17/8) έδειξε πως υπάρχει φως στο τούνελ, παρά το γεγονός πως οι αρχικές προβλέψεις έλεγαν πως οι “κυανόλευκοι” δεν θα δηλώσουν συμμετοχή.

13. Εθνικός Ράχης : Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με τη γνωστή…παρέα να “τρέχει” τον “κυανόλευκο” σύλλογο, θα πορευτεί και τη νέα σεζόν ο Εθνικός.

14. ΑΣ Πατρίδας : Με προπονητή τον Χρήστο Παναγιωτίδη θα συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα η “κιτρινόμαυρη” ομάδα, που θα ξεκινήσει σύντομα την προετοιμασία της.

15. Κεραυνός Επισκοπής : Όλα έτοιμα για την εκκίνηση στους “κοκκινόμαυρους”, που φέτος δημιούργησαν ένα ισχυρό σύνολο, ικανό να πρωταγωνιστήσει.

16. Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Με προπονητή τον Μπάμπη Σπυριδωνίδη και χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές θα πορευτεί τη νέα σεζόν ο “πράσινος” σύλλογος.

16. Απόλλων Λυκογιάννης : Με την ατάκα “Αγαπώ τον Απόλλωνα αλλά δεν θέλω να είμαι μόνος”, ο πρόεδρος Γιάννης Αμανετίδης απεικόνισε όσο πιο γλαφυρά γινόταν την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

17. Δόξα Βρυσακίου : Σύντομα θα ξεκαθαρίσει η επόμενη μέρα στον νεοφώτιστο σύλλογο, που πέρσι είχε αξιόλογη πορεία στη Γ Ερασιτεχνική.

18. ΑΕ Αλεξάνδρειας : Η ομάδα με τις περισσότερες μεταγραφές αλλά και εξ αυτών που κινήθηκαν νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι. Προπονητής θα είναι ο Τριαντάφυλλος Παπακωνσταντίνου.

19. Δόξα Ασωμάτων : Ξεκινά την Δευτέρα 25/8 η προετοιμασία της νεοφώτιστης ομάδας.

20. ΑΕ Καβασίλων : Σήμερα η “πρώτη” για τη φιλόδοξη ομάδα, που παρουσιάζει αλλαγές τόσο διοικητικά (πρόεδρος ο Δημήτρης Κουτσιάδης) όσο και στην άκρη του πάγκου, όπου θα βρίσκεται φέτος ο Γιάννης Χατζηαθανασίου.

21. Ερμής Τριλόφου : Ξεκίνησε τη Δευτέρα (17/8) η προετοιμασία των “πρασίνων”, που διατηρεί τον διοικητικό αλλά και τον αγωνιστικό “κορμό” ενόψει της νέας πρόκλησης με τη συμμετοχή στη Β Ερασιτεχνική.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected