Γ Εθνική / Τοπικά

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον ΑΠΟ Αταλάντη

Δριμύ κατηγορώ και ταυτόχρονα κραυγή αγωνίας για το αύριο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μετά την πανδημία του covid-19 εξαπολύει ο ΑΠΟ Αταλάντη.

Αναλυτικά :

“Επιτέλους στηρίξτε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…διαφορετικά θα μείνετε μόνοι σας!

Τα οικονομικά προβλήματα στις ερασιτεχνικές ομάδες την φετινή χρονιά ήταν τεράστια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την διακοπή των πρωταθλημάτων.

Η απαγόρευση των εκδηλώσεων, της μοναδικής σημαντικής πηγής εσόδων των σωματείων, έφερε την οικονομική κατάσταση στο απροχώρητο.

Επιπλέον τα προβλήματα αυξάνονται, αφού το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο απαγορεύει τον κόσμο στα γήπεδα τη νέα αγωνιστική χρονιά, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα έσοδα των σωματείων, τα οποία παλεύουν με κάθε τρόπο να “μαζέψουν σαν ζητιάνοι” χρήματα μέσα στην χρονιά ώστε να συντηρηθούν.

Η απουσία κόσμου από τα γήπεδα, αφαιρεί αυτόματα και τις ταμπέλες χορηγιών, αφού κανένας επιχειρηματίας δεν θα χρηματοδοτήσει μια ομάδα, εφόσον δεν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

Σίγουρα όλες οι αποφάσεις που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι το “ΤΕΛΟΣ” για τους παράγοντες που προσπαθούν μέσα από τις δουλειές τους και το υστέρημα τους, να δίνουν στις ομάδες τους για να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Οι αποχωρήσεις ομάδων… ξεκίνησαν και θα είναι πολλές στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η απόφαση για άδεια γήπεδα σίγουρα είναι λάθος, αφού την ίδια ώρα που μπαίνει “λουκέτο” στα γήπεδα και σιγά σιγά στις ομάδες που δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να παλέψουν για να τα βγάλουν πέρα, σε άλλους χώρους γίνεται ένας “χαμός” από κόσμο και από παραβίαση πρωτοκόλλου.

Κύριοι…προτείνεται λύσεις με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αποδεκτά από τις ομάδες, όπως πήρατε σε όλους τους άλλους τομείς, στις ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες με (60% & 80%) των επιβατών και μάλιστα σε κλειστούς χώρους!!!

Στηρίξτε οικονομικά αυτούς που παλεύουν, μόνο και μόνο για να προσφέρουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πάρτε αποφάσεις για την απαλοιφή των εξόδων διαιτησίας των ερασιτεχνικών συλλόγων.

Υλοποιήστε μέσω των Δήμων και των Περιφερειών την κάλυψη των μετακινήσεων για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Μην καταστρέφεται τα όνειρα και τη χαρά του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, μην αποτελειώνεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι η πηγή και η δεξαμενή χιλιάδων αθλητών και παιδιών που μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, σε γήπεδα καρμανιόλες χωρίς καμία οικονομική βοήθεια και στήριξη από αυτούς που θα ”έπρεπε”.

Μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που το ποδόσφαιρο δεν είναι το επάγγελμα τους, αλλά η ευχαρίστηση και η αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Εμείς οι παράγοντες δεν είμαστε εφοπλιστές, ούτε καναλάρχες για να μας περισσεύουν, ούτε Π.Α.Ε. με τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά άνθρωποι του μεροκάματου και βιοπαλαιστές που προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα της πόλης μας χωρίς κανένα απολύτως κέρδος.

Αλήθεια κύριοι μήπως πετύχατε κάποια σημαντική χορηγία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τόσα χρόνια και δεν το ξέρουμε, μήπως μας ενισχύσατε ποτέ και δεν το γνωρίζουμε;

Δυστυχώς αυτό που σας ενδιαφέρει είναι μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο…μόνο που τα γήπεδα σε αυτό τα καταντήσατε άδεια και θα συνεχίσουν να αδειάζουν ακόμη περισσότερο…ακόμη και αν εξαλείψει η πανδημία !

Το μέλλον αναμένεται δυσοίωνο… ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελειώνεται… και είστε εσείς οι υπεύθυνοι….!”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΕπιτέλους στηρίξτε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…διαφορετικά θα μείνετε μόνοι σας!Τα οικονομικά…

Gepostet von Γιώργος Γεωργίου am Dienstag, 25. August 2020

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected