Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα 1,84 μ η Ζάκκα, δύο ρεκόρ στις Βρυξέλλες

Η Ιωάννα Ζάκκα συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Diamond League και κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της στο ύψος, στην τέταρτη θέση.

Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου ξεπέρασε το 1,84 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στο 1,88 μ., ύψος στο οποίο ανέβηκε ο πήχης.

Η Ζάκκα, που ξεκίνησε τον αγώνα της με επιτυχημένη προσπάθεια στα 1,80 μ., είχε την ευκαιρία να μαζέψει πολύτιμες εικόνες και φυσικά εμπειρία, που θα της φανεί χρήσιμη για τη συνέχεια. Στο Diamond League των Βρυξελλών, όπου έγινε χωρίς την παρουσία κοινού ξεχώρισε για μία ακόμη φορά ο Άρμαντ Ντουπλάντις, που δύο ημέρες από το 6,07 μ. της Λοζάνης ξεπέρασε τα 6,00 μ. κι έπειτα, δοκίμασε τρεις φορές στα 6,15 μ., προκειμένου να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Σουηδός είχε πολύ καλό πρώτο άλμα κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να καταρρίψει το 6,14μ. στου Σεργκέι Μπούμπκα.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης έγιναν δύο παγκόσμια ρεκόρ, στο μη ολυμπιακό αγώνισμα της μίας ώρας, από τον φοβερό Μο Φόρα, που επέστρεψε για πρώτη φορά από το 2017 σε διοργάνωση εντός σταδίου και την Σιφάν Χασάν (Ολλανδία) στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών. Ο Μο Φόρα διένυσε συνολικά 21.330 μ., πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιο ρεκόρ και βελτίωσε το 21,285 μ., το οποίο ανήκε στον Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιά.

Η Χασάν αναδείχθηκε νικήτρια με 18,930 μέτρα. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν (Νορβηγία) με 3.30.68 στα 1.500 μέτρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected