Super League 1

Ο Τοροσίδης σταματά το ποδόσφαιρο και αναλαμβάνει Γενικός Αρχηγός

Ο Βασίλης Τοροσίδης αποχώρησε από τη δράση και θα αναλάβει νέο ρόλο στον Ολυμπιακό, ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος. 

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 18ο νταμπλ της ιστορίας του, καθώς επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένη μία ιδιαίτερη σεζόν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, η βραδιά ήταν ξεχωριστή και γι’ ακόμα έναν λόγο, αφού ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην σπουδαία καριέρα του Βασίλη Τοροσίδη. Ο 35χρονος αρχηγός των ερυθρολεύκων “έσπασε” μπροστά στην κάμερα την ώρα που ανακοίνωσε το αντίο του, ενώ λίγο νωρίτερα είχε γνωρίσει την αποθέωση από τους συμπαίκτες του που τον σήκωσαν στα χέρια.

Όπως αναφέρει το Sport24, έτσι ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο το ποδοσφαιρικό κεφάλαιο και πλέον ανοίγει ένα νέο για τον “Τόρο” με τον Ολυμπιακό και πάλι σε πρώτο πλάνο. Ο παλαίμαχος αμυντικός αναμένεται να αναλάβει το ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο ρόλος και ο συμβολισμός

Ένας ρόλος που είχε μείνει ορφανός μετά το θάνατο του Σάββα Θεοδωρίδη στις 17 Αυγούστου. Το κενό που άφησε ο εμβληματικός παράγοντας δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα, αφού πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που -παρά τα προβλήματα υγείας- δεν έπαψε στιγμή να βρίσκεται δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης του αφιέρωσε το πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο έκανε κι ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την κατάκτηση και του Κυπέλλου.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, θεωρούν πως ο Τοροσίδης διαθέτει όλα τα στοιχεία προκειμένου να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, αφού διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους διοικούντες το σύλλογο, χαίρει της εκτίμησης του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ είναι πολύ αγαπητός στα αποδυτήρια της ομάδας. Μάλιστα, ο “Τόρο” ήταν κι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Σάββα Θεοδωρίδη, με τον συμβολισμό μίας τέτοιας κίνησης να μην είναι καθόλου τυχαίος.

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ο Τοροσίδης αφήνει ως παρακαταθήκη επτά πρωταθλήματα και τέσσερα νταμπλ, ευελπιστώντας να συνεχίσει να πανηγυρίζει τίτλους με τον Ολυμπιακό, από μία διαφορετική σκοπιά. Το βέβαιο είναι πως κι εκτός γηπέδου, ο 35χρονος “Τόρο” θα παραμένει το ίδιο σημαντικός για τον ερυθρόλευκο οργανισμό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected