Ποδόσφαιρο Κόσμος

Επτά γκολ η Λίβερπουλ, βασικός ο Τσιμίκας (vid)

Το εμπόδιο της Λίνκολν ξεπεράστηκε με χαρακτηριστική ευκολία από τη «σαρωτική» Λίβερπουλ (2-7), με τον Κώστα Τσιμίκα να αφήνει θετικές εντυπώσεις στο επίσημο ντεμπούτο του. 

Η απόσταση ανάμεσα στην Λίνκολν και τις ρεζέρβες της Λίβερπουλ είναι χαοτική και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο γήπεδο. Με τον Κώστα Τσιμίκα για πρώτη φορά στην ενδεκάδα των κόκκινων, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν απόλυτα σοβαρή στο χορτάρι και χόρτασε μπάλα (2-7), όσους επέλεξαν να την παρακολουθήσουν σε μία βραδιά που είχε τόσα διεθνή παιχνίδια.

Όπως αναφέρει το SDNA, ο Έλληνας αριστερός μπακ ήταν άνετος, σταθερός και σίγουρος στο παιχνίδι του. Είχε κάποιες επικίνδυνες σέντρες, έδειξε ότι έχει το επίπεδο και παρότι δεν είχε συμμετοχή σε κάποιο τέρμα, πήρε πόντους ενόψει της συνέχειας.

Από δύο τέρματα για την ομάδα του Κλοπ πέτυχαν οι Μιναμίνο (18’, 46’) και Κέρτις Τζόουνς (32’, 36’) και από ένα οι Σακίρι (9’) και Γκρούιτς (65’), Ορίγκι (89’).

Στο Etihad ο Λίαμ Ντέλαπ (γιος του Ρόρι με τις περίφημες εκτελέσεις πλάγιο) έγραψε ιστορία για την Μάντσεστερ Σίτι, αφού σε ηλικία 17 ετών και 229 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης των πολιτών που σκοράρει στο ντεμπούτο του, ενώ το νικητήριο γκολ στο 2-1 επί της Μπόρνμουθ ήρθε από τον 20χρονο Φιλ Φόντεν που έμοιαζε με… βετεράνο στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Νωρίτερα, η Άστον Βίλα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι και με το 0-3 πήρε κι αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Carabao Cup.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Νέκο Γουίλιαμς, Φαν Ντάικ (46′ Φαν Ντάικ), Ράις Γουίλιαμς, Τσιμίκας, Γκρούγιτς, Τζόουνς, Έλιοτ (57′ Ζότα), Σακίρι (75′ Κεϊτά), Μιναμίνο, Ορίγκι

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected