Κατηγορίες
Basket

Όλα…τούμπα στη Basket League από την αποχώρηση Πανιωνίου. Πιο πιθανός ο ένας υποβιβασμός

Η απόφαση του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου για αποχώρηση του Πανιωνίου από το πρωτάθλημα δημιουργεί ντόμινο, οδηγεί τον ΕΣΑΚΕ σε αλλαγή του προγράμματος της Basket League, αλλά όχι σε αναβολή της πρεμιέρας, ενώ πιθανότατα μία ομάδα θα υποβιβαστεί στο τέλος της χρονιάς

Κατ’ αρχάς η «πτώση» του Πανιωνίου επηρεάζει το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Όπως αναφέρει το basketblog, ο ΕΣΑΚΕ μετά την απόφαση αυτή οδηγείται πιθανότατα τον σε αλλαγή του προγράμματος των αγώνων της Basket League μέσω νέας κλήρωσης.

Όλα αυτά πάντως, δεν θα προκαλέσουν όπως όλα δείχνουν προβλήματα και δεν θα επηρεάσουν την αυλαία του πρωταθλήματος.

Όπως φαίνεται ο ΕΣΑΚΕ δεν θα προχωρήσει σε αναβολή της πρεμιέρας, που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου και η έναρξη της σεζόν θα γίνει κανονικά εκείνη την ημέρα. Με άλλο πρόγραμμα αγώνων, βέβαια.

Από την άλλη η αποχώρηση του Πανιωνίου αλλάζει όπως όλα δείχνουν τα δεδομένα και στο θέμα των ομάδων που θα πέσουν στο τέλος της χρονιάς. Απ’ ότι φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο είναι να πέσει 1 μόνο ομάδα στην Α2 στο τέλος της σεζόν.

Αυτό βέβαια, ίσως προκαλέσει ντόμινο και νέα αναδιάρθρωση για την επόμενη χρονιά 2021-11 στην Basket League. Να ξεκαθαριστεί δηλαδή πόσες ομάδες από την Α2 θα ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2021-22 και με πόσες ομάδες συνολικά θα γίνει το επόμενο πρωτάθλημα της πρώτη τη τάξει κατηγορίας.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά το «επίσημο» τέλος του Πανιωνίου από την Basket League.

O Γιώργος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε ήδη πριν λίγο τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο για την απόφαση να αποχωρήσει η ομάδα.

Η «απόσυρση» όμως, θα πάρει επίσημη μορφή όταν ο Πανιώνιος καταθέσει το επίσημο έγγραφο αποχώρησης και η ΕΕΑ «κόψει» και επίσημα τον σύλλογο (αφού δεν θα έχει φάκελο και θα έχει ενημερώσει ότι αποχωρεί) από την κατηγορία. Τότε ο ΕΣΑΚΕ θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις για το πρόγραμμα και τις άλλες αλλαγές που θα γίνουν λόγω του Πανιωνίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected