Αθλήματα

Στον τελικό των Σκοπίων η Παύλου, του διπλού στην Ισπανία η Πήττα

Η Δήμητρα Παύλου κέρδισε τη Θεοδώρα Χαντάβα στα ημιτελικά του Skopje Open και προκρίθηκε στον τελικό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF. Στο διπλό πήρε τη 2η θέση μαζί με τη Δέσποινα Μαστροδήμα, όπως τη 2η θέση πήραν και οι Γιάννης Κουντουράκης και Θοδωρής Μητσάκος στο διπλό των αγοριών.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Παύλου έκανε ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα και κέρδισε τη Θεοδώρα Χαντάβα με 6-3, 6-4, που επίσης έπαιξε πολύ καλά, όπως και σε όλο το τουρνουά.

Μια όμως παίκτρια μπορούσε να συνεχίσει στον τελικό και αυτή ήταν η Παύλου, η οποία σήμερα θα διεκδικήσει τον 3ο διαδοχικό της τίτλο σε επίπεδο ITF, απέναντι στη Βουλγάρα Denislava Glushkova, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.185 στην παγκόσμια κατάταξη U18 των κοριτσιών.

Θυμίζουμε πως η 16χρονη Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.309 του κόσμου στα 18άρια, είχε κατακτήσει back-to-back δυο τίτλους στη Λάρνακα τον προηγούμενο μήνα και με τη χθεσινή της επικράτηση επί της Χαντάβα έφτασε τις 12 διαδοχικές νίκες σε διοργανώσες της ITF.

Στο διπλό της Grade 4 διοργάνωσης των Σκοπίων, η Παύλου και η Δέσποινα Μαστροδήμα αρκέστηκαν στη 2η θέση, καθώς ηττήθηκαν στον τελικό από τις Glushkova και Melisa Senli, με 6-2, 6-2.

Στο διπλό των αγοριών, οι Αμερικανοί Samir Banerjee και Ekansh Kumar, No.1 στο ταμπλό, κέρδισαν στον τελικό τους Γιάννη Κουντουράκη και Θοδωρή Μητσάκο, με 6-2, 6-3.

Στον τελικό του διπλού η Πήττα

Η Αθηνά Πήττα θα αγωνιστεί στον τελικό του διπλού της διεθνούς διοργάνωσης της Grade 4 κατηγορίας της ITF, που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Η Αθηνά και η Κορεάτισσα συμπαίκτριά της, Eun Ji Lee, την οποία γνωρίζει από την ακαδημία του Rafael Nadal, κέρδισαν την Ισπανίδα Laura Garcia Astudillo και την Τσέχα Rachel Hermanova με 6-1, 6-1, για να προκριθούν στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά της G4 κατηγορίας της ITF.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις Ισπανίδες Claudia de las Heras Armenteras και Lucia Llinares Domingo, που βρίσκονται στο Νο.1 του ταμπλό.

Νωρίτερα στο τουρνουά, Πήττα και Lee πέτυχαν δυο πολύ δύσκολες νίκες. Στον 1ο γύρο απέκλεισαν τις Ισπανίδες Meritxell Boix Molla και Andrea Burguete Beltran με 1-6, 6-3, 10-8, ενώ στα προημιτελικά επικράτησαν δυο άλλων Ισπανίδων, των Sara Dols και Anna Ortiz Gasco, με 3-6, 7-6 (5), 10-6.

Στο μονό οι υποχρεώσεις της Αθηνάς ολοκληρώθηκαν πιο νωρίς στην εβδομάδα, καθώς ηττήθηκε στον 2ο γύρο από την de las Heras Armenteras με 6-1, 6-3. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Ισπανίδα Gloria Alogo Piqueras, με 5-7, 6-3, 6-3.

Εκτός τελικού η Λάκη

Η Μιχαέλα Λάκη έκανε μια καλή προσπάθεια απέναντι στην Amelia Bissett από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά “λύγισε” έπειτα από τρια κλειστά σετ και έμεινε εκτός τελικού στο τουρνουά της πόλης Lousada στην Πορτογαλία. Συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο στα διπλά η 15χρονη Ελληνίδα.

Η Μιχαέλα κέρδισε το 1ο σετ, αλλά έχασε τα δυο επόμενα και τελικά ηττήθηκε με 7-5, 3-6, 3-6 από τη Βρετανίδα Bissett, Νο.2 στο ταμπλό, στην ημιτελική φάση του Lousada Junior Cup I, διοργάνωση της Grade 3 κατηγορίας της ITF.

Θυμίζουμε πως η 15χρονη Ελληνίδα παίκτρια, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.205 στην παγκόσμια κατάταξη U18 της ITF, πέτυχε 3 νίκες για να μπει στην 4άδα της χωμάτινης διοργάνωσης. Πρώτα απέκλεισε τη Λιθουανή Emilija Pranyte με 6-0, 6-3, αργότερα κέρδισε την Πορτογαλίδα Mariana Campino με 3-6, 6-2, 6-1 και στα προημιτελικά κέρδισε την Αμερικανίδα Qavia Lopez με 6-3, 6-3.

Η Bissett, από την οποία ηττήθηκε σε έναν πολύ κλειστό αγώνα, βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.141 της παγκόσμιας κατάταξης κοριτσιών κάτω των 18 ετών. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως είναι δυο χρόνια μεγαλύτερη από τη Μιχαέλα.

Στο διπλό, η Μιχαέλα και η Ρωσίδα Nadezda Khalturina συνεχίζουν να διεκδικούν τον τίτλο, καθώς κέρδισαν χθες τη Βουλγάρα Yoana Dudova και τη Λιθουανή Pranyte με 6-0, 6-2. Σήμερα θα παίξουν στα ημιτελικά με την Πορτογαλίδα Matilde Jorge και τη Βρετανίδα Sashi Kempster και, αν κερδίσουν, θα αντιμετωπίσουν αργότερα την Ισπανίδα Ariana Geerlings και την Ιταλίδα Anna Paradisi για τον τελικό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected