Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στους “ροχιμπλάνκος” το El Classico, φιλί ζωής για τον Ζιντάν! (vid)

Ο… εφτάψυχος Ζινεντίν Ζιντάν έπαιζε το κεφάλι του και η… λεοντόκαρδη Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε τα ρέστα της μετά τις δύο σερί εντός έδρας ήττες από την Κάντιθ και τη Σαχτάρ.

Αντιθέτως, η ανανεωμένη Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν προερχόταν από το εντυπωσιακό 5-1 επί της Φερεντσβάρος. Κι όμως η καρδιά των πρωταθλητών μίλησε στο Καμπ Νόου, όπου οι Μερένχες πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη με 1-3 στο πρώτο clasico της σεζόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2016 και βρέθηκε στο +6 (έχει ματς λιγότερο η Μπαρτσελόνα) χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Ουρουγουανού Βαλβέρδε, μια θαυμάσια εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της ομάδας Σέρχιο Ράμος και το… κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε από τον Μόντριτς.. Από την άλλη, ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης των Καταλανών, Λιονέλ Μέσι, ήταν σκιά του εαυτού του μένοντας χωρίς γκολ σε clasico για 900 ημέρες, τουτέστιν έξι ντέρμπι. Τελευταία φορά βρήκε δίχτυα απέναντι στη Ρεάλ ήταν τον Μάιο του 2018.

Το clasico είχε δαιμονισμένο ρυθμό από το πρώτο λεπτό καθώς οι δυο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με τρομερή διάθεση για να επιτεθούν και να σκοράρουν. Και η Ρεάλ Μαδρίτης ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 5′ οπότε Μπενζεμά πάσαρε εξαιρετικά στον Βαλβέρδε, τον οποίο ο Ζιντάν επέλεξε στην αρχική ενδεκάδα αντί του Μόντριτς. Και ο Ουρουγουανός με ένα θαυμάσιο πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).

Προτού κοπάσουν όμως οι πανηγυρισμοί η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο παιχνίδι. Στο 8′ ο Αλμπα πάσαρε στον Ανσού Φάτι, ο οποίος με κοντινή προβολή έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία των σύγχρονων clasico ισοφαρίζοντας (1-1). Ξεπέρασε την επίδοση που διατηρούσε επί τουλάχιστον μια εικοσαετία ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ.

Το παιχνίδι παίχτηκε σε ξέφρενο ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, οι δυο ομάδες έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά το 1-1 παρέμεινε.

Στο β’ ημίχρονο η Μπαρτσελόνα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και καλύτερο σχέδιο γεγονός που φάνηκε στα πρώτα λεπτά οπότε απείλησε με τον Φάτι και τον Κοουτίνιο στο 51′ και το 54′ αντιστοίχως. Ωστόσο, η Ρεάλ πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράμος στο 63′. Ο αρχηγός των Μερένχες σκόραρε για 29η φορά από την άσπρη βούλα σε 32 εκτελέσεις, ενώ ήταν κι εκείνος που κέρδισε το πέναλτι έπειτα από (αχρείαστο και ανόητο) τράβηγμα φανέλας του Λαγκλέ εντός περιοχής.

Ο θρίαμβος της Ρεάλ σφραγίστηκε στο 88′ με τον Μόντριτς να… χορεύει την άμυνα της Μπαρτσελόνα και με σουτ να γράφει το τελικό 1-3 με πανηγυρικό τρόπο. Οι Μαδριλένοι του Ζιζού απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι είναι «πολύ σκληροί για να πεθάνουν».

Συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Νέτο, Ντεστ, Πικέ, Λανγκλέ, Αλμπα (87′ Μπρέιθγουέιτ), Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (81′ Τρινκάο), Πέδρι (81′ Ντεμπελέ), Κουτίνιο, Μέσι, Φάτι (81′ Γκριεζμάν).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Νάτσο (43′ Λούκας), Μεντί, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (69′ Μόντριτς), Κρόος, Ασένσιο (81′ Ροντρίγκο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

δείτε τα γκολ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected