Κατηγορίες
Αθλήματα

Στη 16άδα ο Τσιτσιπάς, κυρίως ταμπλό η Αδαλόγλου

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους “16” καλύτερους του Futures των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ στο κυρίως ταμπλό των γυναικών μπήκε η Μάγδα Αδαλόγλου.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Τσιτσιπάς βρήκε αντίσταση μόνο στο 2ο σετ στην αναμέτρησή του με τον Κινέζο Hanwen Li και απέφυγε τις περισσότερες περιπέτειες, κλείνοντας το παιχνίδι στο tie-break, με 6-1, 7-6 (5).

Προκρίθηκε στους “16” της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στα γήπεδα του Lyttos Beach, στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.331 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, τον Λευκορώσο Uladzimir Ignatik, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Μετά από μια μεγάλη μάχη, ο Μιχάλης Περβολαράκης δεν κατάφερε να προκριθεί επίσης στον 2ο γύρο, καθώς ηττήθηκε από τον Γερμανό Lucas Gerch, με 6-7 (7), 6-3, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 41 λεπτά.

Στις γυναίκες, η Δήμητρα Παύλου “λύγισε” επίσης στα τρια σετ από τη Γερμανίδα Romy Koelzer, με 6-1, 6-7 (5), 6-0, στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό.

Η Μάγδα Αδαλόγλου μπήκε στο κυρίως ταμπλό, κερδίζοντας στον τελευταίο προκριματικό γύρο τη Ρουμάνα Gabriela Duca, με 6-4, 6-4. Εξαιρετική ήταν και η προσπάθεια της Σαπφούς Σακελλαρίδη, που πάλεψε απέναντι στην Tamira Paszek, άλλοτε Νο.26 στον κόσμο, αλλά δεν απέφυγε την ήττα, με 7-5, 6-4, μένοντας εκτός κυρίως ταμπλό.

Μετά τη νίκη της στο μονό, η Αδαλόγλου κέρδισε και στα διπλά, παίρνοντας ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά μαζί με τη συμπαίκτριά της, Μάρθα Ματούλα. Οι δυο Ελληνίδες κέρδισαν τις Olga Helmi kai Ayumi Koshiishi, με 6-3, 6-2.

Αντίθετα, δεν τα κατάφερε η Νεφέλη Ζαφείρη, που αγωνίστηκε με παρτενέρ τη Ρουμάνα Sara Maria Popa, ενάντια στις Νο.2 του ταμπλό, Ioana Gaspar και Nika Radisic. Η Ρουμάνα και η Σλοβένα παίκτρια, πήραν τη νίκη με 6-1, 6-0.

Στο διπλό των ανδρών, οι Αριστοτέλης Θάνος και Πέτρος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν στο super tie-break από τους Γάλλους Evan Furness και Clement Tabur, με 6-4, 4-6, 10-3. Ο Περβολαράκης και ο Ιταλός Francesco Ferrari εγκατέλειψαν κόντρα στους Τσέχους Vaclav Safranek και Robin Stanek ενώ ήταν πίσω με 2-5 στο 1ο σετ, ενώ ο Λευτέρης Θεοδώρου και ο Σέργης Κυρατζής, ηττήθηκαν από το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό, τους Vasil Kirkov και Toby Alex Kodat, με 7-6 (4), 6-2.

Αύριο, θα αγωνιστούν για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό των ανδρών οι Λευτέρης Θεοδώρου, Αριστοτέλης Θάνος και Γιάννης Ξυλάς, ενώ στις γυναίκες θα κάνουν την πρεμιέρα τους δυο παίκτριες που πήραν wild card, η Μιχαέλα Λάκη και η Μάρθα Ματούλα, με την τελευταία να αντιμετωπίζει την προερχόμενη από τα προκριματικά και συμπαίκτριά της στο διπλό, Μάγδα Αδαλόγλου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected