Κατηγορίες
Αθλήματα

Το πάλεψε η Παπαμιχαήλ, πρόκριση στο διπλό για Γραμματικοπούλου

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κοίταξε στα μάτια την Katarina Zavatska, Νο.116 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αλλά παρά την καλή της προσπάθεια δεν απέφυγε την ήττα στα δυο σετ. Στα ημιτελικά του διπλού προκρίθηκε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Όπως αναφέρει το tennisnews, μετά από 3 νίκες η πολύ καλή εβδομάδα της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων, όπου γνώρισε την ήττα από την 20χρονη Katarina Zavatska, No.2 στο ταμπλό και Νο.116 στον κόσμο, με 6-2, 7-5.

Η Παπαμιχαήλ έκανε ένα πολύ καλό 2ο σετ και κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με 4-0, η πολύ δυνατή Ουκρανή τενίστρια όμως έκανε break στο 5ο game και άνοιξε το δρόμο για την αντεπίθεση. Στο 6ο game έσβησε break point για να κρατήσει το σερβίς της και να κάνει το 4-2, ενώ στο 7ο game επέστρεψε από το 40-0 και έκανε νέο break για το 4-3!

Ισοφάρισε σε 4-4 και στάθηκε στο ύψος της στο 10ο game, όταν η Παπαμιχαήλ βρέθηκε 2 πόντους μακριά από την κατάκτηση του σετ. Τελικά, η Zavatska κέρδισε τα 3 τελευταία games του αγώνα και πήρε το 2ο σετ με 7-5, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία είχε παίξει και στα προκριματικά της διοργάνωσης, ολοκλήρωσε την πορεία της και στο διπλό, όπου συνεργάστηκε με τη Βρετανίδα Nicholls Olivia. Έκανε και εκεί μια πολύ καλή προσπάθεια ενάντια στις κορυφαίες του ταμπλό, τις Ολλανδέζες Bibiane Schoofs και Rosalie Van der Hoek, αλλά ηττήθηκε με 6-3, 7-6 (5).

Αντίθετα, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Ουγγαρέζα Reka-Luca Jani κατάφεραν να μπουν στα ημιτελικά του διπλού, μετά και τη νίκη τους επί της Τουρκάλας Cemre Anil και της Ολλανδέζας Suzan Lamens, με 4-6, 7-6 (3), 10-7. Σήμερα θα αντιμετωπίσουν τις Ρουμάνες Jaqueline Adina Cristian και Elena Gabriela Ruse, No.2 στο ταμπλό, για μια θέση στον τελικό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected