Κατηγορίες
Super League 1

“Ξεκλείδωσε” με Χασάν τον Απόλλωνα ο Ολυμπιακός

Χωρίς να ενθουσιάσει και με δύο γκολ του Αχμέντ Χασάν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Απόλλωνα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε μέτρια εικόνα στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο πίεσε και με δύο γρήγορα γκολ πήρε αυτό που ήθελε.

Τα λεπτά περνούσαν και οι “ερυθρόλευκοι” εξακολουθούσαν να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο χάθηκε στο 60′, όταν ο εξαιρετικός Βέρχουλστ “έβγαλε” την κεφαλιά του Χασάν μετά από σέντρα του Βαλμπουενά.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο η ομάδα του Μαρτίνς απειλούσε κυρίως από στατική φάση. Ο Αραμπί έφτασε μια.. ανάσα από το 1-0, αλλά η κεφαλιά του στο 65′ χτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Στο ίδιο λεπτό ήρθε η λύτρωση για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εμβιλά έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στον Βιτλή. Ο Χασάν επωφελήθηκε, έκανε το κοντινό συρτό σουτ, η μπάλα στα δίχτυα. Ο Παπαπέτρου πήγε στο μόνιτορ για να διαπιστώσει αν ο Χασάν έσπρωξε και έκανε επιθετικό φάουλ στον Λισγάρα. Στο 69′ αποφασίστηκε ότι το τέρμα μετρούσε και το 1-0 ήταν γεγονός.

Τρία λεπτά πριν από το γκολ, ο Μασούρας είχε αντικαταστήσει τον Λοβέρα και στο 72′ έκανε το γύρισμα, με τον Χασάν να γράφει το 2-0 με προβολή. Ο Αιγύπτιος με τα δύο γκολ είχε “καθαρίσει” για τον Ολυμπιακό. Ο παρτενέρ του στη γραμμή κρούσης Αραμπί είχε και δεύτερο δοκάρι, στο 84′, αν και βέβαια πριν κάνει τη σέντρα ο Βαλμπουενά, η μπάλα είχε περάσει την πλαϊνή γραμμή.

Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων έκανε τελικές, προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Ζοζέ Σα κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Με οκτώ αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με την Πόρτο κατέβηκε ο Ολυμπιακός και όπως έχει κάνει φέτος σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος, έτσι και με τον Απόλλωνα δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, οι “ερυθρόλευκοι” ψάχνονταν. Αδυναμία κυκλοφορίας μπάλας, ο Χασάν ήταν αποκομμένος και δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου σε κανονική ροή αγώνα, αν εξαιρεθούν οι στιγμές που από τις εκτελέσεις φάουλ του Φορτούνη απείλησε τον Βέρχουλστ, ειδικά στη φάση του 34′, όταν ο κίπερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Ντρέγκερ που έκανε ντεμπούτο από δεξιά παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο. Ανέβηκε πολλές φορές και θα μπορούσε να καταγράψει ασίστ, όταν το πλασέ του Μπρούμα έδιωξε ο Βέρχουλστ στο 36′. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία άξια αναφοράς του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο σε κανονική ροή αγώνα. Από εκεί και πέρα, η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν καλά οχυρωμένη με το 5-4-1, αν και θα μπορούσε να δεχτεί γκολ από τις στημένες φάσεις των γηπεδούχων.

Δύο κεφαλιές είχε ο Σισέ και άλλες τόσες ο Χασάν, δίχως όμως στόχο. Ο Πέπε δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του, ο παρτενέρ του Μπουχαλάκης έγινε αλλαγή στο 40′ με τον Εμβιλά λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ενώ ο Μπρούμα άρχισε να ανεβαίνει μετά το 25′, ειδικά όταν πέρασε αριστερά. Ο Λοβέρα ξεκίνησε αριστερά, μετατοπίστηκε δεξιά και λίγο μετά στον άξονα, με τον Φορτούνη να περνάει δεξιά. Ο Απόλλων είχε τις στιγμές του στο πρώτο 20λεπτο, κυρίως με τον Ιωαννίδη, αλλά τελικές εκτός στόχου.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (82′ Μπρούνο), Βινάγκρε, Σισέ, Παπαδόπουλος, Πέπε, Μπουχαλάκης (41′ λ.τρ. Εμβιλά), Φορτούνης (46′ Ελ Αραμπί), Μπρούμα (46′ Βαλμπουενά), Λοβέρα (62′ Μασούρας), Χασάν.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Γκουστάβο, Βιτλής (80′ Λαγός), Κολ (65′ Μπεντινέλι), Φατιόν (86′ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Μουνιέ (64′ Μουνιέ), Ιωαννίδης (80′ Φερνάντεζ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected